Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Pietų Afrikos Respublikoje susidūrus traukiniui ir autobusui žuvo 5 vaikai

Pietų Afrikos Respublikoje (PAR) trečiadienį traukiniui susidūrus su mokykliniu autobusu žuvo penki vaikai, o dar 20 buvo sužeisti, teigiama Susisiekimo ministerijos išplatintame pranešime. 
 / AP
/ AP

Pasak vietos žiniasklaidos, avarija įvyko po pietų netoli Mafubės kaimo, esančio šalia Midelburgo miesto, maždaug už 180 km į šiaurės rytus nuo didžiausio PAR miesto Johanesburgo.

„Per tragišką avariją geležinkelio pervažoje, kurioje susidūrė autobusas ir traukinys, žuvo penki vaikai, o dar 20 buvo sužeisti“, – sakoma vyriausybės pranešime. 

„Mūsų vaikų saugumas yra svarbiausia, todėl skaudu matyti tokią netektį“, – nurodė susisiekimo ministrės pavaduotojas Mkhuleko Hlengwa (Mkuleko Hlengva). 

Ministerija, remdamasi policijos duomenimis, pridūrė, kad autobuso vairuotojas pasišalino iš įvykio vietos. 

Traukinio mašinistas ir personalas nenukentėjo. 

Pasak valdžios institucijų, nelaimės priežastys kol kas nėra žinomos, o joms nustatyti atliekamas tyrimas. 

Susisiekimo ministrė Barbara Creecy (Barbara Krysi) trečiadienio vakarą paragino teisėsaugos institucijas „suintensyvinti kelių eismo saugumo kampaniją, susijusią su moksleivių pervežimu, nes tai antroji didžiausia avarija, įvykusi per šį mėnesį, kai į ją pateko moksleivių pervežimo transporto priemonė“.

Liepos mėnesį netoli Johanesburgo 12 vaikų žuvo, kai juos į mokyklą vežęs mikroautobusas apvirto ir užsiliepsnojo po to, kai į jį atsitrenkė kita transporto priemonė.

„Dėl šios tragedijos, kuri, deja, nėra pirmoji tokio pobūdžio nelaimė, su kuria susiduriame, turime vykdyti savo pareigą itin rūpestingai apsaugoti savo vaikus“, – tuomet sakė prezidentas Cyrilas Ramaphosa (Sirilas Ramafosa) ir pareiškė užuojautą žuvusiųjų šeimoms. 

PAR turi vieną iš labiausiai išvystytų kelių tinklų žemyne, tačiau kartu ir vieną iš blogiausių kelių eismo saugumo rodiklių. Tai iš dalies lemia neatsargus vairavimas ir neeksploatuojamos transporto priemonės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas