Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pietų Korėjoje patvirtinti 279 nauji COVID-19 atvejai – daugiausiai per penkis mėnesius

Pietų Korėja sekmadienį pranešė apie 279 naujus užsikrėtimo koronavirusine infekcija COVID-19 atvejus – tai yra didžiausias per vieną parą užfiksuotų atvejų skaičius nuo kovo pradžios. Remiantis Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrų paskelbtais skaičiais, šalyje patvirtintų COVID-19 atvejų skaičius siekia 15 318, o 305 iš jų baigėsi mirtimi.
Koronavirusas Pietų Korėjoje
Koronavirusas Pietų Korėjoje / „Scanpix“/AP nuotr.

Naujų atvejų skaičius yra didžiausias nuo kovo 8 dienos, kai Pietų Korėjoje COVID-19 patvirtinta 367 žmonėms. Tuo metu Pietų Korėja sutelkė visuomenės sveikatos priemones ir personalą visoje šalyje, kad sukontroliuotų ligos protrūkį mažiau apgyvendintame pietiniame regione.

Korėjos ligų kontrolės ir prevencijos centrai nurodė, kad 253 iš naujų atvejų patvirtinti Seulo metropolinėje zonoje, kur gyvena 26 mln. žmonių ir kur sveikatos priežiūros institucijos stengiasi sustabdyti užkrėtimus, susijusius su bažnyčiomis, slaugos namais, mokyklomis, restoranais ir pardavėjais, vaikštančiais nuo durų prie durų.

Apie naujus užsikrėtimo atvejus taip pat pranešta kituose didžiuosiuose miestuose, tokiuose kaip Pusanas ir Tegu, kurie buvo tapę koronaviruso protrūkio epicentru vasario pabaigoje ir kovą, kai kiekvieną dieną buvo pranešama apie šimtus naujų atvejų.

Per posėdį dėl viruso prezidentas Moon Jae-inas paragino „visos šalies mastu“ imtis pastangų, siekiant sulėtinti koronaviruso plitimą sostinės regione.

Sveikatos apsaugos ministras Park Neung-hoo paragino žmones likti namuose pirmadienį, kai bus minima šventė, kurią vyriausybė paskelbė siekdama skatinti vidaus vartojimą, ir parekomendavo Seulo bei jį supančios Gjongio provincijos gyventojams dvi savaites nesilankyti kitose šalies vietose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai