Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rusų nelaisvėn paimtas Mykyta tiesiog dingo: jo sužadėtinė neslepia – rožinių akinių nėra

Su Kateryna Ohijevska susitinkame Vilniuje, kur ji lankėsi tarptautiniame kongrese „Permąstyti Ukrainą ir Europą: nauji iššūkiai istorikams“. Jos pačios istorija labai skaudi – vos prasidėjus plataus masto karui Ukrainoje rusų kariai išsivedė jos sužadėtinį ir jis tiesiog dingo. Per pusantrų metų nei ji, nei vaikino šeima taip ir nerado Mykytos Buzinovo. Nei gyvo, nei mirusio, bent jau toje Ukrainos teritorijoje, kurioje nešeimininkauja rusai.
Kateryna Ohijevska ir jos dingęs sužadėtinis Mikita Buzinovas
Kateryna Ohijevska ir jos dingęs sužadėtinis Mikita Buzinovas / Asmeninio archyvo ir Irmanto Gelūno/BNS nuotr.

Kateryna – iš Černihivo. Ten ji buvo ir 2022 metų vasario 24-ąją, kai rusai įsiveržė į Ukrainą. Daugiau nei po pusantrų metų to meto įvykius mergina vis dar gali nupasakoti vos ne minučių tikslumu. Pokalbio metu tiek jos, tiek mano žvilgsnis vis nukrypsta į sužadėtuvių žiedą, kuris puošia jos pirštą. Nes ši istorija ir yra apie Katerynos sužadėtinį Mykytą.

Pabėgo iš miesto

„Aš, kaip ir dauguma ukrainiečių, pernai vasario 24 dieną prabudau jau prasidėjus kariniams veiksmams. Buvome Černihive ir nusprendėme su Mykyta, jo mama bei vyresniu broliu išvažiuoti į kaimą, 15 km nuo srities centro. Manėme, kad kaimuose jie nieko nedarys, kaimai jiems neįdomūs, jiems įdomūs tik sričių centrai ir jie eina į sostinę, į Kyjivą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas