Metinė prenumerata tik 7,99 Eur! Karūnuokite savaitgalį kokybišku turiniu.
Išbandyti

Po afroamerikiečio suėmimo ir mirties Memfyje atleisti 5 policijos pareigūnai

Jungtinėse Valstijose penki Memfio policijos departamento pareigūnai buvo atleisti iš darbo dėl pernelyg didelio jėgos panaudojimo, nesikišimo ir pagalbos nesuteikimo, susijusio su vyro, kuris vėliau mirė ligoninėje, sulaikymu sustabdžius eismą, penktadienį pranešė pareigūnai.
Po policijos sulaikymo Tyre'as Nicholsas mirė ligoninėje
Po policijos sulaikymo Tyre'as Nicholsas mirė ligoninėje / „Scanpix“/AP nuotr.

Policijos viršininkė sakė, kad Tadarrius Beanas, Demetrius Haley, Emmittas Martinas III, Desmondas Millsas jaunesnysis ir Justinas Smithas dalyvavo sulaikant 29 metų juodaodį Tyre'ą Nicholsą sausio 7 dieną.

Memfio policijos departamentas atliko vidinį tyrimą dėl T.Nicholso, kuris po trijų dienų mirė, suėmimo, o drausminė nuobauda buvo paskirta pasibaigus tyrimui, pranešė pareigūnai.

Pasak Memfio policijos viešosios informacijos pareigūno, visi penki atleisti pareigūnai yra juodaodžiai.

JAV teisingumo departamentas pradėjo tyrimą dėl pilietinių teisių. Tenesio tyrimų biuras taip pat aiškinasi, kokia jėga buvo panaudota sulaikymo metu.

T.Nicholso šeima kartu su protestuotojais, susirinkusiais prie policijos nuovados ir Nacionalinio pilietinių teisių muziejaus, reikalavo paviešinti policijos kūno kamerų įrašus ir ragino pateikti kaltinimus pareigūnams.

Giminaičiai apkaltino policiją, kad ji sumušė T.Nicholsą ir sukėlė jam širdies priepuolį. Pareigūnai teigė, kad T.Nicholsui buvo sutrikusi sveikata.

Pasak policijos, T.Nicholsas buvo suimtas, pareigūnams jį sustabdžius dėl neatsargaus vairavimo. Pareigūnams priartėjus prie vairuotojo, įvyko konfliktas, ir jis pabėgo, bet persekiojantys pareigūnai jį pasivijo ir suėmė, sakė pareigūnai. Jis skundėsi dusuliu ir buvo paguldytas į ligoninę.

Pareigūnai teigė, kad mirties priežastis dar nenustatyta.

Giminaičiai teigė, kad T.Nicholsą sustabdę pareigūnai važiavo nežymėtu automobiliu, o nuo pareigūnų smūgių jam sustojo širdis ir sutriko inkstų veikla.

Memfio policijos viršininkė Cerelyn „CJ“ Davis ir meras Jimas Stricklandas sakė, kad arešto vaizdo medžiaga bus paskelbta, kai policijos departamentas baigs tyrimą ir šeima galės ją peržiūrėti.

Kaip teigiama bendrame J.Stricklando ir C.Davis pareiškime, miesto vadovai kitos savaitės pradžioje rengia susitikimą su T.Nicholso šeima.

T.Nicholso šeimai atstovaujantys advokatai Benas Crumpas ir Antonio Romanucci penktadienį išplatino pareiškimą, kuriame teigiama, kad jie pritaria departamento sprendimui atleisti pareigūnus.

„Tai pirmas žingsnis siekiant teisingumo Tyre'ui ir jo šeimai. Jie taip pat turi būti patraukti atsakomybėn už tai, kad atėmė šio žmogaus gyvybę, o iš jo sūnaus – tėvą“, – sakoma pareiškime.

Advokatai teigė, kad „ir toliau reikalaus skaidrumo ir atskaitomybės“ ir planuoja peržiūrėti vaizdo medžiagą, kad gautų daugiau aiškumo apie T.Nicholso mirties aplinkybes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pastatus įdomiais daro ne tik fasadai: kodėl svarbu, kad jie galėtų pasakoti istorijas?
Reklama
Gal pats metas dalyvauti „Saulėlydžio“ sagos maratone? Visos dalys jau „Telia Play“ platformoje
Reklama
Parama gamtai gali būti ir tvaresnė, ir stilinga: „Lidl“ ir Lietuvos jūrų muziejus pristato unikalią suvenyrų kolekciją
Reklama
Išmanūs transporto infrastruktūros sprendimai – naujasis pažangos etapas pasitelkiant 5G
Užsisakykite
15min naujienlaiškius