Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po dar vieno kario žūties Libano kariuomenė atsakė į Izraelio ugnį

Libano kariuomenė pranešė, kad ketvirtadienį pirmą kartą per beveik metus trunkančius Izraelio ir Irano remiamos grupuotės „Hezbollah“ susišaudymus atsakė į žydų valstybės ugnį po to, kai atakos metu žuvo antras karys per vieną dieną.
CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA
CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA
Temos: 2 Izraelis Libanas

„Karys žuvo po to, kai Izraelio priešas taikėsi į kariuomenės postą Bint Džbeilio vietovėje, esančioje pietuose, o posto personalas atsakė į ugnį“, – sakoma kariuomenės išplatintame pranešime. 

Vienas kariuomenės pareigūnas, kalbėdamas su anonimiškumo sąlyga, naujienų agentūrai AFP sakė, kad tai buvo pirmas atsakas į Izraelio ugnį nuo praėjusių metų spalio, kai tarp žydų valstybės ir „Hezbollah“ prasidėjo susišaudymai. Pasak jo, kariuomenė reagavo, nes į postą buvo pataikyta „tiesiogiai“.

Tai jau trečias Libano karys, žuvęs nuo rugsėjo 23 dienos, kai paaštrėjo padėtis tarp Izraelio ir Irano remiamos grupuotės. 

Anksčiau ketvirtadienį Libano kariuomenė nurodė, kad „vienas karys žuvo, o kitas buvo sužeistas dėl Izraelio priešo agresijos per evakuacijos ir gelbėjimo operaciją kartu su Libano Raudonuoju Kryžiumi Taibės kaime“.

Libano Raudonasis Kryžius pridūrė, kad per incidentą taip pat buvo sužeisti keturi jo savanoriai. 

Pirmadienį per Izraelio smūgį, nukreiptą į motociklą Vazanio vietovėje esančiame kontrolės punkte, žuvo vienas Libano karys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas