Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
07:33 /10:15

Po įsakymo evakuotis Izraelis sudavė smūgį Pietų Beirute

Izraelio aviacija anksti trečiadienį pirmą kartą per maždaug savaitę smogė pietiniams Beiruto priemiesčiams, pranešė Libano valstybinė žiniasklaida.
Izraelio ir „Hezbollah“ karas / IBRAHIM AMRO / AFP
Izraelio ir „Hezbollah“ karas / IBRAHIM AMRO / AFP

Aukų skaičius dar neaiškus.

Naujienų agentūros AFP televizijos trečiadienį nufilmuotoje medžiagoje, praėjus mažiau nei valandai po to, kai Izraelio kariuomenė liepė gyventojams palikti dalį Libano sostinės, buvo užfiksuotas smūgis Beiruto pietuose.

Po smūgio, suduoto Izraelio kariuomenės atstovui Avichay Adraee (Avičajui Adrajui) liepus žmonėms palikti šią teritoriją, iš Haret Hreiko priemiesčio kilo juodi dūmai.

Ataka surengta kitą dieną po to, kai libaniečių ministras pirmininkas Najibas Mikati (Nadžibas Mikatis) pareiškė, kad Jungtinių Valstijų vyriausybė jį patikino, jog Izraelis sušvelnins savo smūgius Libano sostinėje.

Izraelis teigia, kad smogė „Hezbollah“ objektams priemiestyje, kur kovotojų grupuotė turi stiprias pozicijas. Šiame Libano sostinės priemiestyje taip pat yra įsikūręs judrus gyvenamasis ir komercinis rajonas. Izraelio kariuomenė teigė, kad trečiadienį buvo smogta ginklų sandėliui po gyvenamuoju pastatu.

Izraelio kariuomenė socialiniame tinkle „X“ paskelbė įspėjimą dėl evakuacijos, kuriame teigiama, kad taikosi į pastatą Haret Hreiko rajone.

Naujienų agentūros AP fotografas, tapęs šių smūgių liudininku, sakė, kad rajone buvo suduoti trys smūgiai. Pirmasis smūgis buvo užfiksuotas praėjus mažiau nei valandai po įspėjimo.

„Hezbollah“, solidarizuodamasi su „Hamas“ kovotojais Gazos Ruože, nuo praėjusių metų spalio dienos raketomis ir dronais apšaudo Izraelio pasienį. Po metų kasdienė konfrontacija peraugo į visuotinį karą, dėl kurio Libane apie 1,2 mln. žmonių buvo priversti palikti namus. 

Per Izraelio smūgius vėlų antradienio vakarą šalies pietuose esančioje Kanoje žuvo 10 žmonių ir dar 15 buvo sužeista, pranešė oficialioji Nacionalinė naujienų agentūra (NNA).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito