Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po įspėjimo apie evakuaciją Izraelis smogė Beiruto pietinei daliai 

Izraelis pirmadienį sudavė virtinę smūgių „Hezbollah“ bastionui pietinėje Beiruto dalyje, netrukus po to, kai žydų valstybė įspėjo kelių Libano sostinės pietinių rajonų gyventojus evakuotis, pranešė libaniečių valstybinė žiniasklaida. 
Izraelio smūgiai Beirutui / Mohamed Abd El Ghany / REUTERS
Izraelio smūgiai Beirutui / Mohamed Abd El Ghany / REUTERS

„Izraelio aviacijos smūgis buvo nukreiptas į Uzajaus rajoną. Tai pirmas toks smūgis į Uzajaus rajoną nuo Izraelio agresijos prieš Libaną pradžios“, – nurodė oficialioji Nacionalinė naujienų agentūra (NNA).

Dauguma pietinių Beiruto priemiesčių jau beveik mėnesį yra tušti, tačiau tankiai apgyvendintame Uzajaus rajone vis dar pilna gyventojų. Iki pirmadienio šis rajonas nebuvo apšaudomas Izraelio. 

NNA taip pat pranešė apie smūgius Haret Hreiko rajone, esančiame į pietus nuo Uzajaus, netoli didžiausios Libano valstybinės ligoninės.

Su „Hezbollah“ susiję gelbėtojai naujienų agentūrai AFP teigė, kad Uzajaus rajone ieško išgyvenusiųjų. Jie pridūrė, kad įsakymas evakuotis sukėlė  gyventojų paniką. 

„Jie nepaliko jokios galimybės žmonėms pabėgti. Smūgis įvyko iškart po įspėjimo“, – sakė vienas iš gelbėtojų. 

AFPTV filmuotoje medžiagoje matyti iš pietinių Beiruto priemiesčių kylantys dūmai. Prieš smūgius naujienų agentūros AFP korespondentai taip pat girdėjo keletą garsių sprogimų. 

Prieš pat smūgius Izraelio kariuomenė paskutinį kartą paragino gyventojus palikti pietinės Beiruto dalies rajonus.

Izraelio kariuomenės atstovas Avichay Adraee (Avičajus Adrajis) socialiniuose tinkluose paskelbė naują raginimą ir nurodė keletą vietų, iš kurių reikia evakuotis, įskaitant teritoriją netoli Beiruto oro uosto.

„Esate netoli su „Hezbollah“ susijusių objektų ir interesų, prieš kuriuos artimiausiu metu dirbs IDF (Izraelio kariuomenė)“, – rašė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento