Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po išpuolio Vokietijos kanclerio pavaduotojas ragina griežtinti peilių kontrolės įstatymus

Vokietijos kanclerio pavaduotojas ir ekonomikos ministras Robertas Habeckas (Robertas Habekas) sekmadienį paragino sugriežtinti peilių kontrolės įstatymus po to, kai per išpuolį festivalyje žuvo trys žmonės ir dar aštuoni buvo sužeisti. 
Birgitta von Gyldenfeldt / dpa/picture-alliance
Birgitta von Gyldenfeldt / dpa/picture-alliance
Temos: 2 Vokietija Išpuolis

„Niekas Vokietijoje neturi turėti peilio viešoje vietoje“, – socialiniame tinkle „X“ nurodė jis ir pabrėžė, kad reikalingi griežtesni įstatymai. 

R. Habeckas pridūrė, kad „islamo terorizmas“ yra vienas iš „didžiausių pavojų saugumui“, su kuriais šiuo metu susiduria Vokietija.

Anksčiau sekmadienį Vokietijos policija pranešė, kad vienas siras pasidavė ir prisipažino įvykdęs išpuolį miesto šventėje, per kurį žuvo trys žmonės ir dar aštuoni buvo sunkiai sužeisti. 

Vokietiją sukrėtė penktadienį įvykdytas išpuolis peiliu per miesto šventę vakariniame Zolingeno mieste, kur susirinko tūkstančiai žmonių. 

Pareigūnai pranešė, kad žuvo du 56 ir 67 metų vyrai ir 56 metų moteris. Keturių sužeistųjų būklė tebėra sunki. Pasak policijos, visoms aukoms peiliu buvo durta į kaklą.

Policija pareiškime nurodė, kad įtariamasis yra 26-erių siras, kuris „pasidavė už tyrimą atsakingiems pareigūnams“. Atsakomybę už išpuolį prisiėmė grupuotė „Islamo valstybė“ (IS).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas