Metinė prenumerata tik 7,99 Eur. Dabar tikrai ne metas nustoti skaityti!
Išbandyti
Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Izraelio atakos prieš Iraną Rusija perspėja dėl „katastrofiško scenarijaus“

Po Izraelio smūgio Irano kariniams objektams Rusija šeštadienį paragino visas puses elgtis santūriai ir perspėjo dėl „katastrofiško scenarijaus“.
Marija Zacharova / Artem Priakhin / ZUMAPRESS.com
Marija Zacharova / Artem Priakhin / ZUMAPRESS.com

Izraelis įspėjo Teheraną, kad jis brangiai sumokės, jei imsis atsakomųjų veiksmų dėl šeštadienio žydų valstybės smūgių. JAV ir Jungtinė Karalystė (JK) taip pat pareikalavo Irano toliau neaštrinti konflikto.

Rusijos užsienio reikalų ministerijos atstovė Marija Zacharova nurodė, kad yra susirūpinusi dėl tebesitęsiančio eskalavimo Artimuosiuose Rytuose. 

„Raginame visas susijusias šalis elgtis santūriai, sustabdyti smurtą ir neleisti, kad įvykiai peraugtų į katastrofišką scenarijų“, – pareiškė ji. 

„Būtina nustoti provokuoti Iraną imtis atsakomųjų veiksmų ir išeiti iš nekontroliuojamo eskalavimo spiralės“, – pridūrė M. Zacharova. 

Anksčiau šią savaitę BRICS grupės aukščiausiojo lygio susitikime Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas pabrėžė, kad įtampa tarp Izraelio ir Irano gali sukelti visapusišką karą Artimuosiuose Rytuose. 

„Izraelio ir Irano konfrontacijos lygis smarkiai išaugo. Visa tai primena grandininę reakciją ir stato visus Artimuosius Rytus ant visiško karo slenksčio“, – teigė V. Putinas. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šviežia ir kokybiška mėsa: kaip „Lidl“ užtikrina jos šviežumą?
Reklama
Kaip efektyviai atsikratyti drėgmės namuose ir neleisti jai sugrįžti?
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai