Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po penkias dienas trukusių įnirtingų mūšių Gazos Ruože įsigaliojo paliaubos

Gazos Ruože sekmadienį įsigaliojo paliaubos po penkias dienas trukusių įnirtingų mūšių, per kuriuos žuvo mažiausiai 34 palestiniečiai ir vienas izraelietis.
Gaisras Gazos Ruože, kilęs po Izraelio antskrydžio
Gaisras Gazos Ruože, kilęs po Izraelio antskrydžio / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Paliaubų pradžia buvo nesėkminga, nes likus 30 minučių iki jų pradžios šeštadienį 22 val. vietos (ir Lietuvos) laiku prasidėjo apšaudymas.

Iš Gazos Ruožo į Izraelį buvo paleista dešimtys raketų, o tai privertė atnaujinti oro antskrydžius, pranešė teritorijoje esantys naujienų agentūros AFP korespondentai.

Didžiąją dalį raketų atrėmė Izraelio priešlėktuvinė gynyba.

Po 22 val. vietos (ir Lietuvos) laiku buvo paleistos dar kelios raketos, po kurių Izraelis sudavė keletą naujų smūgių, o po to padėtis nurimo.

Izraelio kariuomenė pranešė, kad po 23 val. vietos (ir Lietuvos laiku) iš Gazos Ruožo buvo paleistos dvi raketos. Aukų pavyko išvengti.

Egiptas tarpininkavo sudarant naujausias paliaubas, sakydamas, kad jam pavyko pasiekti susitarimą tarp Izraelio ir palestiniečių kovotojų grupuotės „Islamo džihadas“.

„Izraelio nacionalinio saugumo patarėjas Tzahi Hanegbi... padėkojo Egipto prezidentui Abdel Fattah al Sisi ir išreiškė Izraelio valstybės padėką už aktyvias Egipto pastangas siekiant sudaryti paliaubas“, – sakoma Izraelio ministro pirmininko kanceliarijos pareiškime.

Vienas palestiniečių šaltinis patvirtino „Islamo džihado“ pritarimą.

„Norime padėkoti Egiptui už pastangas“, – AFP sakė „Islamo džihado“ politinio departamento pareigūnas Mohammadas al-Hindi. Jis nuo antradienio, kai prasidėjo susirėmimai, viešėjo Kaire.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas