Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmą kartą po pusės metų Londone neužregistruota nė viena mirtis nuo COVID-19

Taip nebuvo jau šešis mėnesius, bet pagaliau atėjo diena, kai Jungtinės Karalystės sostinėje Londone buvo neužregistruota nė viena mirtis, susijusi su COVID-19, skelbia BBC.
Londono medikai
Londono medikai / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Statistika kovo 28 dienai rodo, kad nebuvo užregistruota nė viena paciento, kuris per pastarąsias 28 dienas buvo sulaukęs teigiamo koronaviruso testo, mirtis.

Pernai balandį, pačiame krizės įkarštyje, Londone per dieną vidutiniškai buvo pranešama apie 230 mirčių, susijusių su užsikrėtimu virusu.

„Tai yra fantastiškas pasiekimas, bet mums dar liko daug iki sugrįžimo prie normalaus gyvenimo“, – teigė vienas medikas.

Iki šiol Londone užfiksuota 12 proc. visų asmenų, užsikrėtusių COVID-19, mirčių Jungtinėje Karalystėje. Didmiestis praėjusiais metais buvo virtęs pirmosios pandemijos bangos epicentru.

Vien Universiteto koledžo ligoninėje „kas pora dienų mirdavo du ar trys pacientai“, teigia šios įstaigos intensyvios priežiūros skyriaus gydytojas Jimas Downas.

„Dabar mūsų skyriuje tėra septyni COVID-19 pacientai, tikimės, kad visi jie atsigaus. Jausmas nuostabus, bet bus naujų iššūkių – žmonių, kuriuos reikia gydyti nuo vėžio ar kurie laukia klubo keitimo operacijos.

Reikia, kad šie asmenys grįžtų į ligonines, bet tuo pačiu pasirūpinti, jog ligoninės būtų pasiruošusios galimai trečiajai epidemijos bangai“, – kalbėjo J.Downas.

Jungtinėje Karalystėje, kuri labai sparčiai skiepija gyventojus nuo koronaviruso, nuo pirmadienio atlaisvinami kai kurie apribojimai.

Nuo šiol lauke gali susitikti šešių asmenų grupės arba dviejų namų ūkių nariai. Lauke taip pat jau leidžiama žaisti tenisą, golfą, futbolą. Iš viso Londone mirė 18 tūkst. žmonių, kurių mirties liudijime įrašytas užsikrėtimas COVID-19.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas