Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Charkivo srityje Ukrainos pareigūnams įkliuvo rusų karys – griuvėsiuose slapstėsi pusmetį

Net Ukrainai išlaisvinus savo teritorijas, jose nuolat tenka susidurti su rusų grėsme. Karinės regionų administracijos nuolat sulaukia pranešimų apie diversinių grupių veiklą arba aptinka Rusijos pajėgų apleistuose miestuose besislapstančius karius. Vienas jų, pirmadienį suimtas Charkivo pareigūnų, miesto griuvėsiuose praleido pusmetį.
Ukrainos policija suėmė griuvėsiuose besislapsčiusį Rusijos karį
Ukrainos policija suėmė griuvėsiuose besislapsčiusį Rusijos karį / hk.npu.gov.ua

Pirmadienį Charkivo regiono policijos pareigūnai, patruliuodami šalia Kupjansko esančiuose kaimuose, sulaikė Rusijos karį, kuris po teritorijos išvadavimo apie šešis mėnesius slapstėsi apleistuose pastatuose, pranešė leidinys „The Guardian“.

Nustatyta, kad sulaikytas asmuo yra 42 metų amžiaus karys iš 27-osios Rusijos atskirosios gvardijos motorizuotųjų šaulių brigados.

„Atlikus kratą, paaiškėjo, kad iš Maskvos srities kilęs vyras yra Rusijos Federacijos 27-osios atskirosios gvardijos motorizuotųjų šaulių brigados karys, – sakoma policijos pranešime. – Sulaikytasis teigė, kad slapstėsi nuo tada, kai Ukrainos ginkluotosios pajėgos išlaisvino Kupjansko rajoną.“

Civiliais drabužiais apsirengęs vyras, matyt, buvo atskirtas nuo savo būrio, kai jie bėgo nuo kontrpuolimą vykdančių Ukrainos pajėgų praėjusių metų rugsėjį.

Kol kas neaišku, kaip po Rusijos atsitraukimo jam pavyko sėkmingai slapstytis net pusmetį.

Šiuo metu Ukrainos policija daugiau informacijos nepateikė, o „The Guardian“ negali nepriklausomai patikrinti šių teiginių.

Netikėta Ukrainos kontrataka Charkivo srityje praėjusį rugsėjį įvyko tuo metu, kai Rusijos pajėgos taip pat susidūrė su puolimais pietuose.

Per kelias dienas Ukraina išstūmė rusus iš daugiau kaip 6 tūkst. kv. km teritorijos ir sustiprino savo kontrolę Charkivo srityje, iškeldama vėliavas ant miestų ir kaimų, kuriuos šešis mėnesius buvo užėmę Rusijos kariai, ir susigrąžindama teritorijas, kurias Maskva užėmė pirmąją Vladimiro Putino invazijos dieną.

Tūkstančiai Rusijos karių buvo užklupti netikėtai – Ukrainos pajėgos iškrapštė juos iš rūsių ir netoliese esančių slėptuvių miškuose.

Netrukus po išlaisvinimo Ukrainos valdžios institucijos surengė didžiulę „nuo durų iki durų“ operaciją, kurios metu buvo ieškoma rusų kariškių, kurie buvo palikti likimo valiai arba liko veikti kaip diversantai.

Rusijos diversantų infiltracija – ne vienintelė problema, su kuria išlaisvintose teritorijose susiduria Ukrainos valdžios institucijos.

Pirmadienį Chersono srities valdžia pratęsė komendanto valandą, nes sulaukė pranešimo apie Rusijos diversinės-infiltracinės grupės buvimą regione.

„Nuo kovo 13 iki kovo 17 d. komendanto valanda truks nuo 17 iki 6.30 val. ryto, – susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanale paskelbė Chersono srities karinės administracijos vadovas Oleksandras Prokudinas. Prašau visų, kuriems šiandien reikia išvykti iš regiono, tai padaryti nedelsiant, o ateityje planuoti savo laiką miesto ir regiono teritorijoje.“

Pasak O.Prokudino, valdžios institucijos gavo informacijos, kad į regioną galėjo prasiskverbti rusų diversinė grupė. Komendanto valandos tikslas – užkirsti kelią civilių aukoms, kol valdžios institucijos medžioja diversantus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas