Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po Rusijos raketų smūgio Lvivui ukrainietis tėvas neteko visos šeimos

Trečiadienį miesto meras pranešė, kad per Rusijos bepiločio lėktuvo ir raketų ataką prieš Lvivą naktį žuvo visa ukrainiečio tėvo šeima, įskaitant žmoną ir tris dukras, rašo leidinys „New York Post“.
Jevhenijaus Bazylevič šeima
Jevhenijaus Bazylevič šeima / Andrijaus Sadovo „X“ paskyra

Vyro šeima buvo tarp septynių žuvusiųjų Lvive praėjus dienai po vienos iš mirtiniausių raketų atakų nuo karo pradžios, sakė miesto meras Andrijus Sadovyjus.

„Europos centre Rusija naikina ukrainiečius, žudydama ištisas šeimas. Rusai žudo mūsų vaikus, mūsų ateitį“, – rašė meras įraše „X“ (buvęs „Twitter“).

„Po šiandienos išpuolio vienintelis šioje nuotraukoje esantis žmogus, kuris išgyveno, yra vyras, – pridūrė jis šalia šeimos nuotraukos. – Motina Jevhenija ir trys jos dukros – Jaryna, Daryna ir Jemilija – buvo nužudytos.“

Andrijaus Sadovijaus „X“ paskyra/Jevhenijaus Bazylevič šeima
Andrijaus Sadovijaus „X“ paskyra/Jevhenijaus Bazylevič šeima

Dukterims buvo septyneri, 18 ir 21 metai.

Pasak A.Sadovyjaus, vyriausioji poros dukra Jaryna dirbo su jaunimo projektais mero biure.

Įvykio vietoje filmuotoje medžiagoje matyti, kaip gelbėjimo tarnybų darbuotojai traukia kūnus iš apgadinto gyvenamojo namo, o moteris maldauja informacijos apie savo dukrą ir anūkes.

Kitame Ukrainos valstybinės nepaprastųjų situacijų tarnybos paskelbtame vaizdo įraše matyti, kaip gelbėtojai iš po griuvėsių ištraukia, kaip atrodo, mergaitės kūną, o iš paskos seka kruvinas tėvas.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Rusijos smūgis Lvive
AFP/„Scanpix“ nuotr./Rusijos smūgis Lvive

Per Rusijos smūgį istoriniam Lvivo, esančio Vakarų Ukrainoje, centrui žuvo septyni žmonės, įskaitant tris vaikus, trečiadienį pranešė pareigūnai.

Po rusams netikėto Ukrainos puolimo Rusijos Kursko srityje Maskva suintensyvino oro atakas.

Dėl naujausių atakų Ukrainos pareigūnai vėl paragino Vakarų partnerius suteikti oro gynybos priemonių ir tolimojo nuotolio ginklų, kuriais būtų galima smogti į toli Rusijos teritorijoje esančius taikinius.

„Iš viso Lvive žuvo septyni žmonės, įskaitant tris vaikus“, – platformoje „Telegram“ parašė vidaus reikalų ministras Ihoris Klymenka, paskelbdamas didesnį nei pranešta anksčiau aukų skaičių.

Netoli Lenkijos sienos esantis Lvivas per dvejus su puse metų trunkantį karą iki šiol beveik nenukentėdavo.

Trečiadienį prieš saulėtekį Lvive pasigirdo sirenos, sakė meras Andrijus Sadovyjus. Jis patarė žmonėms slėptis suveikus oro gynybai.

Atnaujintais duomenimis, per Rusijos išpuolį prieš Lvivą sužeisti 47 žmonės, tarp jų septyni vaikai, pranešė Lvivo srities administracijos vadovas Maksymas Kozyckis.

Sužeistieji buvo paguldyti į ligoninę, septyni iš jų yra kritinės būklės, sakė gubernatorius.

Prokuratūros teigimu, per raketų ataką apgadinta mokyklų ir medicinos įstaigų, taip pat pastatų istoriniame miesto centre.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas