Paskutinės akcijos dienos! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po smūgio Rusijos gilumoje V.Zelenskis sako, kad Ukraina sukūrė tolimojo nuotolio ginklą

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį pareiškė, kad jo šalis sukūrė ginklą, galintį pataikyti į taikinį, esantį už kelių šimtų kilometrų, tuo, regis, užsimindamas apie ankstesnę dieną suduotą smūgį oro uostui vakarų Rusijoje.
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

V. Zelenskis savo kanale socialiniame tinkle „Telegram“ teigė, kad ginklą pagamino Ukrainos strateginės pramonės ministerija, tačiau daugiau informacijos nepateikė.

Trečiadienį netoli Rusijos sienos su Estija ir Latvija esantį oro uostą keturias valandas atakavo dronai, dėl ko Maskva kaltina Ukrainą, ir, kaip pranešė vietos pareigūnai, buvo apgadinti keturi kariniai transporto lėktuvai Il-76.

Oro uostas yra Rusijos Pskovo srityje, maždaug už 700 km į šiaurę nuo Ukrainos sienos.

Per pusantrų metų trunkantį plataus masto karą jau buvo užpulti šeši Rusijos regionai.

Naujienų agentūrai AP nepavyko nustatyti, ar dronai buvo paleisti iš Ukrainos, ar iš Rusijos teritorijos.

Kyjivo pareigūnai paprastai nei prisiima, nei neigia atsakomybę už išpuolius Rusijos teritorijoje, nors kartais netiesiogiai apie juos užsimena. V. Zelenskio pastaba buvo aiškiausia užuomina, kad už smūgio stovi Ukraina.

Dėl išpuolio buvo uždarytas Pskovo oro uostas, tačiau, anot Rusijos transporto pareigūnų, ketvirtadienį jis vėl veikė.

Ketvirtadienį pareigūnai pranešė, kad dėl kito naktį netoli Maskvos perimto drono vėlavo skrydžiai keliuose aplink Rusijos sostinę esančiuose oro uostuose. Pranešimų apie sužeistuosius negauta.

Tuo tarpu vienas Rusijos pareigūnas ketvirtadienį pareiškė, kad per įsiveržimą į Briansko sritį žuvo du ukrainiečių diversantai ir penki buvo suimti.

Ukrainos dronų skrydžiai į Rusijos gilumą ir tarpvalstybinės sabotažo misijos yra dalis Kyjivo pastangų daryti Kremliui karinį ir politinį spaudimą šalies viduje. Tuo tarpu birželį pradėtas Ukrainos kontrpuolimas kai kuriose fronto linijos dalyje silpnina priešą, teigia Kyjivo pareigūnai.

Ukraina siekia pakirsti Rusijos moralę ir padidinti spaudimą jos vadams, sakoma analitinio centro „International Institute for Strategic Studies“ (IISS) vertinime.

Šia strategija siekiama „priartinti Rusijos pajėgas prie kritinio taško, kai kovinė galia ir kovinė dvasia gali imti silpti“, teigiama IISS analizėje, paskelbtoje vėlai trečiadienį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas