Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po sprogimų Bostone saugumą stiprina ir Europa

Po išpuolio Bostone stiprinamas saugumas, tai daroma ne tik JAV, bet ir Europos miestuose, skelbia „Spiegel“. Prancūzijos vidaus reikalų ministras nurodė paskirstyti daugiau policijos patrulių, tikrinama Londono maratono saugumo koncepcija. Saugumo pajėgos dar budriau dirbs Vašingtone ir Niujorke.
Žmonės bando padėti sužeistam vyrui
Žmonės bando padėti per sprogimą Bostono maratone sužeistam vyrui / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos vidaus reikalų ministras Manuelis Vallsas regioninės policijos biurams antradienį nurodė, kad gatvėse patruliuotų daugiau pareigūnų. Ypač atidžiai turėtų būti saugomos viešos vietos ir institucijos. M. Vallsas paprašė specialistų ypatingą dėmesį skirti įtartiniems objektams.

Sustiprinto saugumo priemonių galima tikėtis ir Londone, kur didžiulis maratonas vyks jau šį sekmadienį. Pirmadienį britų policija pranešė, kad bus tikrinama renginio saugumo koncepcija. Anot policijos viršininkės Julios Pendry, nors tokia koncepcija jau yra, dėl išpuolių Bostone, maratono organizatoriai ir pareigūnai ją išnagrinės dar kartą. Londono maratone laukiama apie 37 500 dalyvių ir apie pusės milijono žiūrovų.

Po sprogimų Bostone papildomos saugumo pajėgos sustiprintos įvairiose Manhatano vietose, atidžiau saugomi viešbučiai ir prestižinės vietos. Niujorko meras Michaelas Bloombergas paskelbė, kad miestas turi tūkstančius pareigūnų, kurių užduotis yra kova su terorizmu. „Siekiant apsaugoti mūsų miestą, mobilizuoti ir kiti pareigūnai“, – sakė jis.

Siekiant nuraminti miesto gyventojus, metro pradėti transliuoti pranešimai: „Policija yra čia, kad jus apsaugotų.“ Taip pat žmonės raginami pranešti apie įtartinus asmenis ar objektus.

Vašingtone saugumo pajėgos padidino saugumo zoną ties Baltaisiais rūmais. Policija geltonomis juostomis aptvėrė Pensilvanijos alėją. Privažiavimą prie gatvės, vedančios Baltųjų rūmų link, blokavo keletas automobilių. Pastatas nebuvo visiškai izoliuotas, turistai ir toliau gali lankytis šalia Baltųjų rūmų esančiame parke.  

Patruliavimas sustiprintas ir Los Andžele. Ano policijos vadovo Steve’o Whitmore’o, mieste padidintas akylumas.

Pačiame Bostone pagrindinės gatvės, esančios netoli sprogimo vietos, lieka uždarytos. Tokį sprendimą paskelbė gubernatorius Devalas Patrickas. Pareigūnai ir toliau apieško apylinkes.

Sprogimas Bostone nugriaudėjo pirmadienį, apie 14.45 val. vietos laiku, praėjus maždaug dviems valandoms, kai pirmieji maratono dalyviai kirto finišo liniją. Sprogimas nusinešė mažiausiai trijų žmonių gyvybes, dar daugiau kaip 140 sužeisti. Gydytojai pranešė, kad ne vienai aukai teko amputuoti galūnes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas