16:59 /17:20

Po V.Zelenskio žodžių apie V.Orbaną – žurnalistų juokas

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pakomentavo savo susitikimą su Vengrijos ministru pirmininku Viktoru Orbanu spalio 17 d. Europos Vadovų Tarybos susitikime.
Viktoras Orbanas ir Volodymyras Zelenskis
Viktoras Orbanas ir Volodymyras Zelenskis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

V.Zelenskis pažymėjo, kad susitikime jis matė V.Orbaną tarp kitų ES vadovų, tačiau apie atskiras derybas su Vengrijos ministru pirmininku neužsiminė.

„Mes pasisveikinome. Manau, kad tai jau neblogai“, – pašmaikštavo Ukrainos prezidentas ir pasigirdo žurnalistų juokas.

V.Orbano prorusiška pozicija

15min primena, kad Vengrija laikosi dviprasmiškos pozicijos Ukrainos atžvilgiu. Budapeštas tikina, kad remia Ukrainos teritorinį vientisumą, tačiau Vengrijos valdžios institucijos yra paskelbusios nemažai skandalingų pareiškimų.

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas jau seniai kritikuojamas ES vadovų dėl Rusijos užtarimo, antivakarietiškos retorikos ir ES pagalbos Ukrainai blokavimo.

Lenkijos užsienio reikalų ministerija netgi pasiūlė V.Orbanui palikti ES ir NATO ir sudaryti sąjungą su Rusijos diktatoriumi Vladimiru Putinu, primena „RBK Ukraina“.

Be to, vasarą Europos Sąjunga nusprendė perkelti bloko šalių užsienio reikalų ir gynybos ministrų susitikimus iš Budapešto į Briuselį dėl V.Orbano pozicijos ir jo „taikos“ kelionės.

Tada, būdamas Kyjive, jis pasiūlė Ukrainos prezidentui Volodymyrui Zelenskiui liautis priešintis Rusijos invazijai, sudėti ginklus ir susitarti dėl „taikos derybų“. Vėliau V.Orbanas išvyko pas V.Putiną į Maskvą.

V.Orbanas taip pat grasino blokuoti Europos Sąjungos 50 mlrd. eurų paskolą Ukrainai. Šis žingsnis gali padėti kandidatui į JAV prezidentus Donaldui Trumpui.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito