Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Vladimiro Putino pareiškimo iš Sirijos traukiasi ir Libano „Hezbollah“

Libano teroristinė grupuotė „Hezbollah“ taip pat paskelbė atitraukianti savo karius. Neoficialiais duomenimis, tai juos paskatino padaryti netikėtas Rusijos lyderio Vladimiro Putino sprendimas atitraukti karines pajėgas iš Sirijos.
Hezbollah teroristai
Hezbollah teroristai / „Scanpix“/AP nuotr.

„Šimtai Hezbollah kovotojų, kovojusių Sirijoje, nuo vakar vakaro pradėjo grįžti į namus“, – teigė Libano „Al-Janoubia“. Teigiama, kad šiitus remianti ir su Rusija veiksmus koordinavusi grupuotė nusprendė trauktis netikėtai.

„Atrodo, kad netikėtas Vladimiro Putino pareiškimas suglumino Hezbollah ir jie vietoje naujų atakų nusprendė trauktis“, – teigiama straipsnyje Libano naujienų portale.

Sirijos režimas skelbia, kad šis žingsnis Kremliaus jau buvo derintas su Sirijos diktatoriumi Basharu al-Assadu, tačiau kartu veikę Libano „Hezbollah“ plačiau situacijos nekomentuoja.

Žada tęsti atakas

Sirijoje dislokuoti Rusijos karo lėktuvai toliau atakuos džihadistų grupuočių „Islamo valstybė“ ir „al Nusra Front“ kovotojus, taip pat kitas ginkluotas grupuotes, kurias Jungtinės Tautos yra pripažinusios teroristinėmis organizacijomis, antradienį pareiškė gynybos ministro pavaduotojas Nikolajus Pankovas.

N.Pankovas šiuos komentarus išsakė per antradienį Rusijos oro pajėgų bazėje Sirijoje vykusią ceremoniją, kurioje buvo pagerbti išvykstantys rusų lakūnai.

Pasak jo, Rusijos aviacijos bombardavimo kampanija atnešė teigiamų rezultatų, bet kol kas dar per anksti kalbėti apie pergalę prieš terorizmą. Pasak N.Pankovo, Sirijoje liekančios Rusijos pajėgos „turi uždavinį tęsti smūgius teroristų taikiniams“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito