Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Po Zelenskio vizito JAV Rusijos ambasadorius perspėja dėl karo Ukrainoje eskalavimo

Volodymyro Zelenskio vizitas Vašingtone parodė, kad nei Jungtinės Valstijos, nei Ukrainos prezidentas nėra „pasiruošę taikai“, trečiadienį pareiškė Rusijos ambasadorius JAV.
Rusijos ambasadorius JAV Anatolijus Antonovas
Rusijos ambasadorius JAV Anatolijus Antonovas / „AP“/„Scanpix“

Jo komentarai nuskambėjo po to, kai V.Zelenskis Kapitolijuje pasakė istorinę kalbą, kurioje padėkojo už Amerikos paramą kovojant su Rusijos agresija nuo pat karo pradžios – ir paprašė jos daugiau.

J.Bideno administracijos „pareiškimai apie tai, kad neketinama pradėti konfrontacijos su Rusija, tėra tušti žodžiai“, – teigė ambasadorius Anatolijus Antonovas Rusijos ambasados išplatintame pareiškime, kuriame smerkiama tai, ką jis pavadino V.Zelenskio „Holivudo stiliaus kelione“.

„Tai, kas iš esmės buvo paskelbta plojimams ir sarkastiškiems šypsniams, buvo būtinybė tęsti “tarpinį karą„ prieš mūsų šalį“, – sakė A.Antonovas. „Iki visiškos pergalės prieš mus“.

Kartu su V.Zelenskiu spaudos konferencijoje dalyvavęs JAV prezidentas Joe Bidenas paskelbė, kad JAV suteiks Kyjivui priešraketinės gynybos sistemą „Patriot“, kuri yra papildomo 1,8 mlrd. dolerių paramos Ukrainai paketo dalis.

A.Antonovas sakė, kad J.Bidenas apie tai paskelbė nepaisant to, kad Rusija perspėjo JAV nesuteikti šios gynybos sistemos Ukrainai. „Manau, kad visi puikiai supranta, koks likimas gali ištikti personalą, aptarnaujantį šiuos kompleksus Ukrainos teritorijoje“, – atkreipė dėmesį jis.

Rusijos ambasadorius taip pat perspėjo, kad JAV įsitraukimas į problemas Ukrainoje gali paskatinti konflikto suintensyvėjimą. „Provokaciniai JAV veiksmai nuolat veda prie eskalacijos, kurios pasekmių net neįmanoma įsivaizduoti“, – sakė A.Antonovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas