Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Policija: vienas iš šešių asmenų, rastų negyvų Tailando viešbutyje, turbūt yra kaltininkas

Tailando policija trečiadienį pranešė, kad vienas iš šešių užsieniečių, rastų negyvų prabangiame Bankoko viešbutyje, taip pat buvo ir nusikaltimo kaltininkas.
CHANAKARN LAOSARAKHAM / AFP
CHANAKARN LAOSARAKHAM / AFP

Kaip įtariama, asmenų mirtį sukėlė apsinuodijimas cianidu.

Antradienio popietę Bankoko turistiniame centre esančio viešbučio „Grand Hyatt Erawan“ apartamentuose buvo aptikti šešių vietnamiečių, iš kurių du turėjo JAV pilietybę, kūnai.

„Esame įsitikinę, kad vienas iš šešių rastų negyvų žmonių įvykdė šį nusikaltimą“, – sakė Bankoko policijos vado pavaduotojas Noppasilas Poonsawas (Nopasilas Punsavas).

Spaudos konferencijoje jis teigė, kad policija mano, jog kaip nuodai buvo panaudotas cianidas, o nusikaltimo motyvas, kaip manoma, buvo susijęs su milijonų batų – Tailando valiutos – vertės skolomis.

Vietnamo užsienio reikalų ministerija pranešė, kad keturi žuvusieji buvo vietnamiečiai, o kiti du – JAV piliečiai.

Paslaptingos trijų vyrų ir trijų moterų, 37–56 metų amžiaus, mirties aplinkybės pakurstė gandus, o kelios vietos žiniasklaidos priemonės iš pradžių pranešė, kad įvyko masinio šaudymo incidentas.

Tačiau policijos paskelbtose nusikaltimo vietos nuotraukose nematyti jokių kraujo pėdsakų, o kūnai voliojasi tarp nesuvalgyto tailandietiško maisto lėkščių, termosų ir puodelių.

Pasak policijos, pirminių tyrimų metu šešiuose puodeliuose rasta cianido.

Tyrėjai taip pat atskleidė, kad nuo pirmadienio popietės aplink apartamentus nebuvo pastebėta jokio judėjimo, todėl galima manyti, kad mirtis galėjo įvykti dieną prieš aptinkant kūnus.

Policija taip pat išsklaidė spėliones, kad grupei galėjo priklausyti septintas asmuo.

Vienos iš aukų tėvas Tran Dinh Dungas (Tran Din Dungas) sakė, kad jo 37 metų sūnus turėjo grįžti į Vietnamą praėjusį sekmadienį.

„Vis jam skambinau, bet negalėjau prisiskambinti, todėl labai nerimavau, bet nesitikėjau, kad jis mirs Tailande, – interviu Vietnamo laikraščiui „Thanh Nien“ sakė gedintis tėvas. – Jo motina jau daugybę kartų buvo apalpusi, ji negalėjo ištverti šio šoko.“

Tailando ministras pirmininkas Srettha Thavisinas (Sreta Tavisinas) trečiadienį pareiškė, kad šis nusikaltimas yra privatus reikalas, nesusijęs su nacionaliniu saugumu, ir neturėtų paveikti turizmo sektoriaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas