Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Vokiečių dienraštis „Die Welt“: Popiežiaus atsistatydinimas – dėl homoseksualių kunigų sekso ir šantažo?

Popiežiaus Benedikto XVI atsistatydinimas, anot Italijos žiniasklaidos, gali būti susijęs su slaptu Vatikano gėjų tinklu. Pasirodė informacijos, kad popiežius iš sosto traukiasi dėl atskleisto homoseksualių kunigų tinklo ir tokių dvasininkų šantažo, skelbia „Die Welt“.
Popiežius Benediktas XVI
Popiežius Benediktas XVI / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Dienraštis „La Repubblica“ skelbia, esą popiežius trauktis nusprendė gruodžio 17 dieną. Tądien trys įgaliotieji kardinolai jam pristatė vadinamąją „Vatileaks“, arba Vatikano paslapčių informaciją, kuri apima 300 puslapių. Juose išdėstyta informacija apie Bažnyčios viduje į grupuotes susiskaidžiusius kardinolus, teigiama, kad kai kuriuos iš jų sieja seksualinė orientacija. Vienas pranešimo autorių, Ispanijos kardinolas Julianas Herranzas, kalbėdamas su Benediktu XVI žodį „homoseksualumas“ ištarė dar spalio 9 dieną. Tuomet buvo paaiškinta, kad tariamos homoseksualų grupės nariai yra „išorinės įtakos aukos“, o tokiomis tapo dėl „pasaulietiškų manierų“ žmonių. Laikraštis šią informaciją interpretuoja ir kaip homoseksualių kunigų šantažo galimybę.

Italijos savaitraštis „Panorama“ ir dienraštis „Repubblica“ ketvirtadienį paskelbė, kad šioje ataskaitoje esama kaltinimų dėl korupcijos ir mėginimų šantažuoti homoseksualios orientacijos Vatikano dvasininkus, taip pat yra užuominų apie bendrus homoseksualių kunigų  interesus.

Ataskaitoje išvardytos ir „tinklo“ susitikimo vietos – vienas namas Romoje, pirtis Romos priemiestyje, grožio salonas Italijos sostinės centre, studentiškas butas, kuriuo naudojasi šiaurės Italijos arkivyskupas.

Nepaiso įsakymų

„Juos sieja šeštojo ir septintojo Dievo įsakymo nesilaikymas“, – ataskaitą cituoja „Repubblica“. Šeštasis įsakymas yra „Nesvetimauk“, Katalikų Bažnyčios aiškinamas ir kaip tos pačios lyties meilės netoleravimas. Septintasis įsakymas, „Nevok“. Jis apima ir šantažą. Vieną slaptą šaltinį cituojantis laikraštis rašo: paaiškėjus, kad patys Bažnyčios tarnai pažeidžia įsakymus, tikėjimas Bažnyčia būtų visiškai paniekintas.

Vatikano atstovas spaudai Federico Lombardi teigia, kad dėl pasirodžiusios informacijos nebus jokių komentarų. Interviu atsisako duoti ir trys informaciją pristatę kardinolai. Ataskaitų interpretavimas sukelia įtampą, o tai prieštarauja Popiežiaus ir Bažnyčios siekiams.

Slapti popiežiaus „Vatileaks“ dokumentai buvo nukopijuoti ir išgabenti iš Vatikano. Popiežiaus patarnautojas Paolo Gabriele spalio 18 dieną buvo nuteistas 18 mėnesių laisvės atėmimo bausme, tačiau vėliau popiežius jam atleido.

Oficiali priežastis – amžius

Neabejojama, kad iki popiežiaus pasitraukimo, kuris planuojamas vasario 28 d., pasirodys ir daugiau spekuliacijų dėl jo pasitraukimo. 85-erių metų Katalikų Bažnyčios vadovas oficialiai pranešė, kad pasitraukia dėl suprastėjusios sveikatos ir amžiaus.

Istorijos apie Vatikane išsikerojusį homoseksualių kunigų tinklą pasigirsta ne pirmą kartą. 2007 metais aukšto rango kunigas nuo pareigų buvo nušalintas po to, kai Italijos televizija slapta kamera nufilmavo, kaip jis turėdamas aiškų tikslą artėja prie jaunesnio vyro. Dvasininkas aiškino, kad viso labo rinko informaciją knygai apie kunigus ir homoseksualumą.

2010 metais buvo atleistas Šv.Petro bazilikos choro narys, nes paaiškėjo, kad popiežiaus palydos nariui suorganizuodavo vyrų. Netrukus po šios informacijos pasirodymo vienas žurnalas slapta kamera nufilmavo kunigą, kuris lankosi gėjų bare ir diskotekose.

Vatikanas homoseksualumo nesmerkia, tačiau tos pačios lyties seksualinius santykius laiko „iš esmės nevykusiais“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas