Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Potvyniai Prancūzijoje tapo kliūtimi lietuviams vairuotojams: 70 kilometrų – per 3,5 val.

Žaibiški potvyniai Vidurio Prancūzijoje sukėlė problemų Europą raižantiems lietuviams tolimųjų reisų vairuotojams. Su 15min susisiekęs Gytis Dabrega teigė, kad dalis kelių uždaryti, o tai gerokai prailgina vairuotojų kelionę.
Potvynis vidurio Prancūzijoje
Potvynis vidurio Prancūzijoje / 15min skaitytojo Gyčio nuotr.

„Esu priverstas bastytis ties Buržu, ties Orleanu. Keliai uždaryti, kaimai skęsta, yra išties įspūdingų vaizdų“, – 15min pasakojo G.Dabrega, Prancūzijos keliuose reguliariai praleidžiantis po mėnesį.

Smarkios liūtys, apėmusios dalį Prancūzijos, Vokietijos ir Austrijos, atkirto kelius, privertė žmones gelbėtis užsilipus ant namų stogų, o mokykloms teko užsidaryti. Prancūzijos meteorologai prognozuoja, kad ketvirtadienį nesiliaus pliaupti.

Lietuvio teigimu, potvyniai bene daugiausia problemų kelia vairuotojams: „Viskas uždaryta, keliai apsemti. Šiaip nuo Orleano iki Paryžiaus reikia važiuoti apie 200 km, o dabar atstumas pasiekęs 300 km”.

„Reikia važiuoti pro kaimus, o ne visur pravažiuosi. Žiauru. Be to, vis dar lyja. Naktį lijo smarkiau, bet vis tiek nenustoja“, – pridūrė G.Dabrega, vairuojantis autovežį.

Jis iš Buržo į Paryžių planavo nuvažiuoti dar trečiadienį, bet ketvirtadienio rytą vis dar buvo kelyje: „70 kilometrų įveikiau per pusketvirtos valandos“.

Prancūzijoje ir Vokietijoje kilus žaibiškiems potvyniams trečiadienį buvo rasti keturi nuskendę žmonės. Jie pražuvo savo apsemtuose namuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas