Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prabangiame Maskvos daugiabučių komplekse nubildėjo sprogimai ir įsiplieskė gaisras

Praėjusią naktį Ilmenskio prospekte Maskvoje įsikūrusiame gyvenamajame komplekse „Seliger City“ įvyko serija sprogimų, pranešė susirašinėjimo platformos „Telegram“ kanalai „ Shot“ ir „ Baza“.
Gaisras Maskvos daugiabutyje
Gaisras Maskvos daugiabutyje / Socialinių tinklų nuotrauka

Pasak pranešimų, iš viso buvo girdėti nuo penkių iki aštuonių sprogimų, po kurių kilo stiprus gaisras, liepsnos greitai apėmė butus nuo penkto iki aštunto aukšto.

Praėjusią naktį Ilmenskio prospekte Maskvoje įsikūrusiame gyvenamajame komplekse „Seliger City“ įvyko serija sprogimų, pranešė susirašinėjimo platformos „Telegram" kanalai „ Shot“ ir „ Baza“.

Teigiama, kad iš viso buvo girdėti nuo penkių iki aštuonių sprogimų, po kurių kilo stiprus gaisras, staigiai liepsna apėmęs butus nuo penkto iki aštunto aukšto.

Preliminariais duomenimis, sprogimus sukėlė dujų balionai viename iš butų penktame aukšte, atskleidė operatyvinėse tarnybose dirbantis Rusijos valstybinės naujienų agentūros „Tass“ šaltinis.

Paaiškėjo, kad tas butas buvo remontuojamas, o naktį prieš tai į jį buvo atvežti mažiausiai keturi dujų balionai, kanalui „Shot“ pasakojo namo gyventojai.

Po pastato langais mėtėsi degančios sprogusių dujų balionų nuolaužos. Sprogimo banga taip pat išdaužė kaimyninių butų langus.

Pranešama, kad dėl sprogimų žuvo vienas žmogus – gelbėtojai jo kūną rado užgesinę gaisrą ir pradėję šalinti nuolaužas. Informacijos apie žuvusiojo lytį ir amžių nėra. Taip pat nepranešama, ar baigtos šalinti nuolaužos.

Dar du žmonės buvo sužeisti, įskaitant vaiką. Jie nuvežti į miesto ligonines, jiems teikiama medicininė pagalba. Penki žmonės buvo išgelbėti. Vienas iš jų iššoko pro langą – vietos gyventojai jį pagavo ant ištemptos antklodės. Vyras išgyveno, tačiau patyrė kelis lūžius.

Dėl gaisro buvo užblokuotas eismas dalyje Ilmenskio prospekto. Nepaprastųjų situacijų ministerijos darbuotojai aptvėrė įvykio vietą.

Gaisrą gesino 88 žmonės, o visiškai likviduoti ugnį pavyko tik po dviejų valandų sprogimų – iki 4.25 val. vietos (Maskvos) laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas