Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pradedama priverstinė evakuacija iš Rytų Ukrainos kaimo

Ukrainos pareigūnai paskelbė privalomą vaikų ir jų šeimos narių evakuaciją iš kaimo šiaurės rytuose esančioje Charkivo srityje, kur Rusijos pajėgos žengia į priekį.
Karas Ukrainoje / Thomas Peter / REUTERS
Karas Ukrainoje / Thomas Peter / REUTERS

Naujas raginimas civiliams gyventojams bėgti iš Borovos, kur prieš karą gyveno apie 5 tūkst. žmonių, rodo, kad Ukrainos gynyba prastėja.

„Dėl saugumo padėties buvo priimtas sprendimas priverstinai evakuoti vaikus su šeimomis iš Charkivo srityje esančio Borovos kaimo“, – pranešė Kyijvo valdžia.

Google Maps/Borova
Google Maps/Borova

Praėjus keliems mėnesiams po 2022 metų vasarį pradėtos plataus masto invazijos į Ukrainą, Maskvos pajėgos buvo nustumtos atgal į Charkivo sritį, kuri ribojasi su Rusija, tačiau pastaruoju metu jos pasiekė tam tikrų laimėjimų.

„Evakuacija į saugias sritis vyks per 60 dienų. Evakuacijai vykdyti bus dislokuotas priėmimo ir surinkimo centras“, – sakoma pareiškime.

Pastaraisiais mėnesiais Ukrainos pajėgos, kurias rusai gerokai lenkia ginkluotės ir personalo skaičiumi, nuolat užleidžia pozicijas Maskvos pajėgoms, ypač pramoninėje Donecko srityje.

Donecko srities gubernatorius anksčiau teigė, kad visi vaikai buvo išvežti iš prie fronto esančio Myrnohrado, o netoliese išsidėsčiusiame Pokrovske, kuris yra svarbus transporto mazgas ir pagrindinis Rusijos puolimo taikinys, liko tik kelios dešimtys vaikų.

Tuo metu Zaporižios srities, kurią Kremlius teigia aneksavęs kartu su Donecko ir dar dviem sritimis, valdžia trečiadienį pranešė, kad per drono ataką žuvo du 40 ir 73 metų vyrai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Sodyba – saugus uostas neramiais laikais
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento