Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Omsko sveikatos apsaugos ministerija: A.Navalno organizme rasta ne nuodų, o alkoholio ir kofeino

Praėjus dviem dienoms nuo tada, kai Rusijos opozicijos lyderis Aleksejus Navalnas buvo hospitalizuotas, o vėliau nuskraidintas į Berlyną ir paguldytas į „Charite“ ligoninę, Omsko regiono Sveikatos apsaugos ministerija pranešė, kad politiko šlapime buvo rasta alkoholio ir kofeino, rašo newsru.com.
Aleksejus Navalnas išgabenamas į Omsko ligoninę
Aleksejus Navalnas išgabenamas į Omsko ligoninę / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Kokios buvo šių medžiagų koncentracijos – nenurodoma, esą išsamesnis išrašas pateiktas pacientą lydėjusiems asmenims.

„Viena iš paciento būklės versijų buvo apsinuodijimas nenustatytu toksinu. Todėl nedelsiant buvo imtasi testų, ar organizme nėra nuodingų medžiagų. Jau šiandien galime užtikrintai pasakyti, kad oksibutiratų, barbitūratų, strichnino, konvulsinių ar sintetinių nuodų nerasta. Šlapime rasta alkoholio ir kofeino“, – rašoma Sveikatos apsaugos ministerijos puslapyje „Vkontakte“ socialiniame tinkle.

A.Navalno artimieji šios informacijos kol kas nekomentavo, neaišku, ar jie sutiko paskelbti tyrimų rezultatus.

Pranešime taip pat nurodoma, kad 2-etilheksil difenilo fosfatas, „medžiaga, kuri neturi toksinio poveikio ir naudojama pramoninėje chemijoje gaminant polimerus, rasta paviršiaus plovimuose nuo A.Navalno drabužių ir rankų“. Ši medžiaga nebuvo rasta politiko kūne. Teigiama, kad gavus A.Navalno artimųjų sutikimą, gydytojai yra pasirengę suteikti visą reikiamą informaciją apie jo apžiūros rezultatus, gydymo eigą, taip pat bendrauti su Vokietijos gydytojais.

Hospitalizacijos dieną, rugpjūčio 20 d., keli „Telegram“ kanalai rašė, esą dieną prieš tai politikas A.Navalnas vartojo alkoholį, o jo sunkią būklę esą galėjo lemti alkoholio maišymas su vaistais.

A.Navalno spaudos sekretorė Kira Jarmyš teigė, kad išvykimo išvakarėse politikas nevartojo jokių tablečių ir negėrė. Vienintelis dalykas, kurį jis vartojo prieš skrydį, buvo juoda arbata oro uosto kavinėje. Lėktuve A.Navalnas pasijuto blogai, prarado sąmonę ir buvo skubiai paguldytas į greitosios pagalbos ligoninę po neplanuoto nusileidimo Omske. Medikai teigia, kad jei lėktuvas nebūtų skubiai nusileidęs, A.Navalnas būtų miręs.

Šeštadienį A.Navalnas buvo nuskraidintas ir paguldytas į Berlnyno kliniką „Charite“. Omsko ligoninės gydytojai neleido A.Navalno iškart transportuoti, argumentuodami, kad politiko būklė nebuvo stabili.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Ekspertai įvertino: ko reikia, kad Lietuvos verslai klestėtų?
Reklama
Sporto veiklų įvairove ir dalyvių gausa Telšiuose pažymėta Sporto diena
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito