Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzija: palestiniečiai neturėtų mokėti už „Hamas“ įvykdytus žiaurumus Izraelyje

Prancūzija trečiadienį pareiškė, kad palestiniečiai neturėtų mokėti už islamistų grupuotės „Hamas“ įvykdytus žiaurumus Izraelyje. 
AFP-Scanpix nuotr.
AFP-Scanpix nuotr.

„Palestinos gyventojai neturėtų būti verčiami mokėti už „Hamas“ nusikaltimus, juo labiau pažeidžiami, sužeisti ar sergantys asmenys ir humanitarinės pagalbos darbuotojai, kurie drąsiai tęsia savo darbą itin pavojingomis sąlygomis“, – sakoma Prancūzijos užsienio reikalų ministerijos išplatintame pareiškime.

Trečiadienio rytą Izraelio pajėgos surengė reidą į „Dar al Shifos“ ligoninę ir nusitaikė į, jų teigimu, „Hamas“ vadavietę, esančią tuneliuose po tūkstančiais pacientų ir civilių gyventojų, ieškančių prieglobsčio nuo intensyvių kovų.

Pranešime teigiama, kad Prancūzija yra ypač susirūpinusi dėl Izraelio karinių operacijų šioje ligoninėje.

Ministerija pareiškė, kad Izraelis privalo laikytis tarptautinės humanitarinės teisės, kurioje taip pat numatyta ligoninių infrastruktūros apsauga.

Praėjusią savaitę duodamas interviu britų transliuotojui BBC Prancūzijos prezidentas Emmanuelis Macronas (Emaniuelis Makronas) paragino Izraelį nutraukti civilių Gazos Ruože atakas, sakydamas, kad tam nėra jokio pateisinimo ir kad žūtys kelia pasipiktinimą.

Po „Hamas“ spalio 7-osios išpuolių Izraelyje ministras pirmininkas Benjaminas Netanyahu (Benjaminas Netanjahus) pažadėjo sunaikinti šią grupuotę ir pradėjo karinę kampaniją Gazos Ruože.

Spalio 7-ąją „Hamas“ įsiveržė į Izraelį iš Gazos Ruožo, nužudė mažiausiai 1,2 tūkst. žmonių, daugiausia civilių, ir paėmė apie 240 įkaitų.

Į beprecedentę „Hamas“ ataką Izraelis atsakė masinio bombardavimo ir antžeminėmis operacijomis Gazos Ruože, per kurias, „Hamas“ valdomos Sveikatos apsaugos ministerijos teigimu, jau žuvo 11 320 žmonių, įskaitant tūkstančius vaikų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas