Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzija sako nesiderėsianti su prancūzų pagrobėjais Kamerūne

Prancūzija nesiderės su nusikaltėliais, kurie tvirtina priklausą septynis vienos prancūzų šeimos narius įkaitais paėmusiai Nigerijos islamistų kovotojų grupuotei „Boko Haram“, antradienį pranešė gynybos ministras Jeanas-Yves'as Le Drianas.
Prancūzijos policininkai
Prancūzijos policininkai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trys suaugusieji ir keturi vaikai buvo pagrobti praėjusią savaitę prie Nigerijos sienos šiaurinėje Kamerūno dalyje. Internete paskelbtame vaizdo įraše prancūzų pagrobėjai grasino įkaitus nužudyti, jeigu Nigerijos ir Kamerūno pareigūnai nepaleis jų įkalintų islamistų kovotojų.
 
Po šio pagrobimo centrinėse ir vakarinėse Afrikos šalyse įkaitais laikomų Prancūzijos piliečių skaičius išaugo iki 15. Šis skaičius atspindi Prancūzijos piliečiams ir objektams regione iškilusį pavojų po to, kai praėjusį mėnesį Prancūzija pasiuntė savo karius į Malį sustabdyti islamistų sukilėlių veržimąsi.
 
Pasak J.-Y.Le Driano, kovos Malyje dar greitai nesibaigs, nes kariai susiduria su aršiu „stipriausių ir geriausiai organizuotų“ sukilėlių pasipriešinimu. Jis taip pat pabrėžė nuogastavimus, kad prancūzų ir Afrikos pajėgos gali būti įtrauktos ir į partizaninį karą Malyje.
 
Vis tik ministras nesureikšmino fakto, kad tarp Kamerūne pagrobtų įkaitų yra vaikų, ir atmetė bet kokių derybų su jų pagrobėjais galimybę.
 
„Mes nežaisime tų varžytinių, nes tai yra terorizmas“, – sakė ministras.
 
„Dėl tokių dalykų mes nesiderame su tokiomis grupuotėmis, – kalbėjo jis interviu radijui RTL. – Mes panaudosime visas (kitas) įmanomas priemones, siekdami užtikrinti šių ir kitų įkaitų išlaisvinimą“.
 
Praėjusios savaitės incidentas buvo pirmas užsieniečių pagrobimas daugiausia musulmonų gyvenamoje šiaurinėje Kamerūno dalyje, buvusioje Prancūzijos kolonijoje.
 
Pirmadienį internete paskelbtame vaizdo įraše matyti visi minėti įkaitai, tarp jų keturi berniukai, ir juos saugantys trys ginkluoti asmenys su turbanais bei maskuojančia kareiviška apranga.
 
„Prancūzijos prezidentas pradėjo karą su Islamu, o mes jį vykdome visur“, – sakė vienas iš tariamų pagrobėjų, prisistatęs kovotojų grupuotės „Boko Haram“ nariu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas