Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijoje kilo naujų protestų ir streikų banga

Prancūzijos šiauriniame uostamiestyje protestuotojai ketvirtadienį blokavo kelius degindami padangas, kai darbininkai ir studentai pradėjo naujus streikus, reikalaudami atšaukti įnirtingai ginčijamą darbo rinkos įstatymo projektą.
Demonstracija Prancūzijoje
Demonstracija Prancūzijoje / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Planuojama, kad demonstracijos ir streikai, ypač aviacijos ir viešojo susisiekimo sektoriuose, vyks visoje Prancūzijoje.

Šimtai streikininkų, daugiausiai uostų darbininkų, degino padangas visuose pagrindiniuose įvažiavimuose į Havro uostą, pranešė naujienų televizija BFMTV.

Civilinės aviacijos pareigūnai sakė, kad keleiviai Paryžiaus Orli oro uoste gali tikėtis, kad bus atšaukti penktadalis skrydžių.

Prancūzijos vyriausybė siekia sumažinti nedarbą, atkakliai besilaikantį ties 10 proc. žyma, priešininkai, bet šios reformos oponentai sako, kad ji pernelyg orientuota į verslo interesus, sukels grėsmę branginamoms darbuotojų teisėms ir padidins jaunų žmonių darbo vietų nesaugumą.

Protestus taip pat planuojama rengti sekmadienį, minint Tarptautinę darbo žmonių solidarumo dieną, taip pat ateinantį antradienį, kai parlamentas pradės svarstyti tą projektą.

Protestų banga dėl šios reformos prasidėjo kovo 9 dieną. Itin didelės demonstracijos vyko kovo 31-ąją, kai į gatves, pagal oficialius vertinimus, išėjo apie 390 tūkst. žmonių ir buvo prasiveržęs smurtas. Protestų organizatoriai savo ruožtu sakė, kad demonstrantų buvo 1,2 milijono.

Per šiuos protestus susikūrė naujas judėjimas „Budėti visą naktį“, kurio dalyviai, nepatenkinti įvairiomis problemomis, pastarąsias keturias savaites naktimis okupuodavo miestų aikštes, nors pastaruoju metu tokių akcijų populiarumas mažėjo.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas