Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos ministras Kyjive: Rusijos pergalė atneštų chaosą

Prancūzijos užsienio reikalų ministras Jeanas-Noelis Barrot (Žanas Noelis Baro) šeštadienį lankydamasis Kyjive įspėjo, kad jei Rusija įveiks Ukrainą mūšio lauke, tai pasės chaosą tarptautinėje sistemoje.
ANATOLII STEPANOV / AFP
ANATOLII STEPANOV / AFP

Jo vizitas buvo surengtas siekiant išreikšti tvirtą Paryžiaus paramą Ukrainai ir prasidėjo baigiantis savaitei, kai Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis pristatė savo pergalės planą ir paragino Vakarus teikti didesnę paramą.

Kalbėdamas greta kolegos ukrainiečio Andrijaus Sybihos, J.-N. Barrot sakė: „Rusijos pergalė įšventintų stipriausiojo teisę ir nublokštų tarptautinę tvarką chaoso link.“

Turėdamas galvoje kitą V. Zelenskio pasiūlymą dėl teisingos ir ilgalaikės taikos, J.-N. Barrot pridūrė: „Mūsų apsikeitimas (nuomonėmis) turi (...) įgalinti mus stumti prezidento Zelenskio taikos planą.“

A. Sybiha padėkojo Paryžiui už jo paramą Ukrainai, įskaitant ukrainiečių karių apmokymą, ir sakė, kad abi šalys sukūrė „ypatingą partnerystę“.

Jis taip pat įspėjo, kad Šiaurės Korėjos karių pagalba Rusijai jos kare Ukrainoje kelia didžiulę tolesnės eskalacijos ir karo išplitimo už dabartinių ribų grėsmę.

Pietų Korėjos žvalgybos agentūra penktadienį paskelbė, kad Šiaurės Korėja nusprendė nusiųsti daug savo karių padėti Maskvai Ukrainoje ir kad 1 500 specialiųjų pajėgų karių jau apmokomi Rusijos Tolimuosiuose Rytuose.

JAV prezidentas Joe Bidenas (Džo Baidenas) ir Vokietijos, Prancūzijos, Didžiosios Britanijos lyderiai penktadienį išreiškė savo pasiryžimą toliau remti Ukrainą, siekiančią teisingos ir ilgalaikės taikos.

V. Zelenskis anksčiau šį mėnesį lankėsi Paryžiuje ir kitose Ukrainos sąjungininkių sostinėse.

Jis dar negavo pritarimo konkretiems savo pergalės plano pasiūlymams, kurių pagrindinis yra kvietimas Ukrainai įstoti į NATO, daugelio laikomas nerealiu.

V. Zelenskio gairėse taip pat atmetama teritorinių nuolaidų galimybė, sąjungininkai raginami panaikinti apribojimus dėl dovanotų tolimojo nuotolio ginklų naudojimo prieš Rusijos karinius objektus, siūloma Ukrainos teritorijoje dislokuoti „nebranduolinio strateginio atgrasymo paketą“.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Žaidimų industrijos profesionalus subūrusiems „Wargaming“ renginiams – prestižiniai tarptautiniai apdovanojimai
Reklama
Namuose drėgna, kaupiasi kondensatas ant langų. Kaip apsaugoti savo namus nuo pelėsio?
Reklama
Advento kalendoriai – nuo paprastos tradicijos iki prabangos segmento
Reklama
Kaip išvengti peršalimo komplikacijos – sinusito