Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prancūzijos policininkui pareikšti kaltinimai dėl paauglio nužudymo

Prancūzijos policininkui pareikšti kaltinimai ir jis buvo suimtas prieš prasidedant teismo procesui dėl paauglio nužudymo, kuris išprovokavo protestus visoje šalyje, ketvirtadienį pranešė prokurorai.
Prancūzijoje nerimsta protestai dėl policijos nušauto paauglio
Prancūzijoje nerimsta protestai dėl policijos nušauto paauglio / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tyrimą atliekantis teisėjas apkaltino policininką tyčiniu nužudymu ir dėl antradienį įvykusio incidento paskyrė jam kardomąjį areštą, sakoma regiono prokurorų pranešime.

17-metis Nahelis M. antradienį Paryžiaus Nantero priemiestyje buvo nušautas į krūtinę. Nufilmuotas incidentas vėl pakurstė debatus Prancūzijoje apie policijos taktiką.

Ketvirtadienį eisenoje, skirtoje pagerbti Nahelio atminimą, dalyvavo jo motina Mounia. Baltais marškinėliais su šūkiu „Teisingumas Naheliui 27/06/23“ vilkinti moteris iš sunkvežimio priekabos mojavo miniai ir rodė širdies simbolį.

Paryžiuje ir jo apylinkėse ketvirtadienį po 21 val. (22 val. Lietuvos laiku) bus sustabdytas autobusų ir tramvajų eismas, vėl tikintis protestų dėl policijos nušauto paauglio, pranešė regiono vadovė.

Po to, kai per trečiadienio protestus, kuriuos sukėlė 17-mečio mirtis, nukentėjo keli tramvajai ir autobusai, buvo priimtas sprendimas užtikrinti darbuotojų ir keleivių apsaugą, socialiniame tinkle „Twitter“ pranešė Valerie Pecresse.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas