Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prancūzijos žvalgyba: Europos futbolo čempionato metu planuojamos teroro atakos

Prancūzijos vidaus žvalgybos vadovas Patrickas Calvaras retai prabyla viešai, todėl jo pasisakymas apie Europai gresiančias „Islamo valstybės“ atakas turėtų kelti nerimą. Jo teigimu, Europos futbolo čempionato metu rengiamos atakos masiniuose žmonių susibūrimo taškuose, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.
Prancūzijos sirgaliai
Prancūzijos sirgaliai / „Scanpix“ nuotr.

Prancūzijos parlamento gynybos komiteto posėdyje P.Calvaras perspėjo dėl „naujos formos atakų, kurių metu sprogstamieji užtaisai bus slepiami masinio susibūrimo vietose ir šie išpuoliai kartojami, kad sukeltų visuotinę paniką“.

„Savaime suprantama, kad Prancūzijai kyla didelė grėsmė ir mes žinome, kad IS rengia atakas“, – gegužės 10-osios posėdyje parlamente sakė žvalgybos vadas.

Jo žiniomis, Irake ir Sirijoje yra 645 Prancūzijos piliečiai iš kurių 400 – džihadistai. Manoma, kad jie stengsis grįžti atgal į gimtinę tam, kad ten surengtų žiaurius teroro išpuolius, prilygstančius lapkričio mėnesio atakoms Paryžiuje, nusinešusioms 130 žmonių gyvybes.

Europos futbolo čempionatas Prancūzijoje prasidės birželio 10 dieną ir vyks dešimtyje šalies futbolo stadionų. Manoma, kad rungtynes stebės iki 2,5 milijono žmonių, kurie gali tapti teroristų taikiniais.

Prancūzijos vyriausybė tikina, kad pasirengimas šio masinio renginio saugumui vyksta sklandžiai.

„Mes nesumažinsime saugumo“, – tikino premjeras Manuelis Vallsas.

Tuo metu P.Calvaras pabrėžė, kad „Islamo valstybė“ šiuo metu yra itin sudėtingoje situacijoje, nualinta JAV vadovaujamos koalicijos antskrydžių, tad bandys smogti Europai kaip įmanoma stipriau ir efektingiau.

„Jie dabar tokioje padėtyje, kad bandys smogti kuo greičiau ir kuo stipriau“, – dėstė Prancūzijos vidaus žvalgybos vadovas. „Jie susiduria su kariniais sunkumais, tad bandys nukreipti dėmesį ir išvengti smūgių iš oro“, – pridūrė jis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas