Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 14 /13:55

Pranešama apie R.Kadyrovo „dešiniosios rankos“ sužeidimą: jo buvimo vietą ukrainiečiams atskleidė „Wagner“

Rusai tvirtina, kad Ukrainos teritorijoje buvo sužeistas Valstybės Dūmos deputatas ir Čečėnijos vadovo Ramzano Kadyrovo „dešinioji ranka“ Adamas Delimchanovas. Anksčiau internete pasirodė informacija apie jo likvidavimą.
Ramzanas Kadyrovas ir Adamas Delimchanovas
Ramzanas Kadyrovas ir Adamas Delimchanovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Apie A.Delimchanovo sužeidimą skelbia Rusijos leidinys „Meduza“, propagandinis kanalas „Zvezda“, su nuoroda į Valstybės Dūmos spaudos tarnybą. Įvykį pakomentavo ir Čečėnijos vadovas R.Kadyrovas.

Valstybinės Dūmos spaudos tarnyba pranešė, kad A.Delimchanovas buvo sužeistas vadinamojoje „SVO zonoje“ (taip Rusijoje vadinamas Maskvos pradėtas karas Ukrainoje – red.past.).

Savo ruožtu Čečėnijos vadovas R.Kadyrovas sakė, kad šiuo metu negali susisiekti su A.Delimchanovu.

„Aš pats negaliu susisiekti su Adamu Delimchanovu. Prašau Ukrainos žvalgybos tarnybos pateikti informaciją apie tikslią išpuolio vietą ir pozicijas, kad galėčiau surasti savo brangų brolį. Pažadu dosnų atlygį ir prašau jūsų pagalbos“, – pranešė jis.

Birželio 14 d. rytą Ukrainos socialiniuose tinkluose pradėjo plisti informacija apie tai, kad per apšaudymą Prymorske, Zaporižios srityje, buvo nužudytas A.Delimchanovas.

Tačiau oficialaus šios informacijos patvirtinimo kol kas nėra.

Savo ruožtu Rusijos Valstybės Dūmos deputatas Dmitrijus Kuznecovas teigė, kad Valstybės Dūmos atstovas spaudai Viačeslavas Volodinas neva kalbėjosi su A.Delimchanovu ir kad jis ne tik gyvas, bet ir sveikas.

A.Delimchanovas yra Čečėnijos vadovo R.Kadyrovo pusbrolis. Teigiama, kad A.Delimchanovas buvo karo lauko vadas Mariupolyje.

Gegužės pabaigoje paaiškėjo, kad okupuotose Zaporižios srities teritorijose buvo užfiksuoti čečėnų lyderio R.Kadyrovo smogikai.

Koordinates nutekino „Wagner“?

R.Kadyrovo „dešiniosios rankos“ Adamo Delimchanovo ir kitų jo vyrų vietos koordinatės nutekino „Wagner“ samdiniai, pareiškė Rusijos ginkluotųjų pajėgų 72-osios brigados vadas Romanas Venevitinas.

Pasak jo, „Wagner“ kariai esą perdavė informaciją apie A.Delimchanovo buvimo vietą Ukrainos žvalgybai.

„Jie keršijo Ramzanui Kadyrovui, kuris anksčiau grasino atskleisti Prigožino, nuo 2006 m. tiekiančio kariuomenei maisto produktus, turto šaltinius.

Čečėnijos vadovo dešinioji ranka Adamas Delimchanovas yra sunkios būklės po to, kai buvo apšaudytas “Ukrainos nacių„ artilerijos ugnimi. Dirbo Ukrainos specialiosios tarnybos, kurios taikėsi į prioritetinius taikinius. Jos dirbo tiksliai ir intensyviai. Deja, nuostoliai yra dideli“, – sakė rusų karininkas.

Jis taip pat sakė, kad evakuacijai buvo iškviesta 12 lėktuvų. Sužeistiesiems teikiama būtina pagalba.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas