Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lenkija žengia toliau: pranešė dar apie kelių dešimčių tankų perdavimą Ukrainai

Lenkijos ministras pirmininkas Mateuszas Morawieckis, kalbėdamasis su Kanados transliuotoju „CTV News“ paskelbė, jog perduos Ukrainai dar 60 tankų, be 14 Vokietijoje pagamintų tankų „Leopard 2“, kuriuos jau pažadėjo atsiųsti.
Mateuszas Morawieckis
Mateuszas Morawieckis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Varšuva, kuri save laiko viena iš ištikimiausių Kyjivo sąjungininkių, labai spaudė Vokietiją siųsti Ukrainai tankus „Leopard 2“ ir leisti tai daryti ir kitoms šalims. Trečiadienį Berlynas sutiko su šiuo prašymu.

Interviu metu M.Morawieckis pažymėjo, kad Lenkija siekia „rodyti pavyzdį“, Vakarams stengiantis aprūpinti Ukrainą modernia ginkluote.

„Lenkija buvo pirmoji šalis, kuri nusiuntė 250 tankų prieš pusmetį ar net daugiau“, – ketvirtadienį sakė M.Morawieckis.

„Dabar esame pasirengę nusiųsti 60 savo modernizuotų tankų, 30 iš jų – PT-91, o be šių tankų – ir 14 turimų tankų „Leopard 2“, – nurodė jis.

„Jei nenorime, kad Ukraina būtų nugalėta, turime labai atvirai ir drąsiai remti Ukrainą“, – pabrėžė lenkų ministras pirmininkas.

„Jei Ukraina, neduok Dieve, nesugebės apginti savo suvereniteto ir laisvės, tai bus tik pirmas žingsnis beprotiškoje Kremliaus strategijoje atkurti Rusijos imperiją iš praeities“, – teigė M.Morawieckis „CTV News“.

„Jei Europa nori taikausi stabilaus ir ilgalaikio augimo, stabilumo ir vystymosi, turime atremti visas šias barbariškas rusų atakas“, – pridūrė premjeras.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas