Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Prie Baltųjų rūmų protestuotojai sukėlė gaisrų

Vašingtone prie Baltųjų rūmų protestuotojai sekmadienį vakare sukėlė gaisrų, padidėjus įtampai tarp policijos ir protestuotojų per Jungtines Valstijas apėmusias demonstracijas dėl rasinės nelygybės.
Prie Baltųjų rūmų protestuotojai sukėlė gaisrų
Prie Baltųjų rūmų protestuotojai sukėlė gaisrų / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Trečią naktį iš eilės vykstančios demonstracijos yra atsakas į policijos areštuoto afroamerikiečio Georgo Floydo mirtį.

Likus valandai iki komendanto valandos pradžios 23 val. vietos (6 val. Lietuvos) laiku, policija paleido didelį ašarinių dujų debesį ir naudojo kurtinamąsias granatas, vaikydama daugiau nei 1000 žmonių minią. Pareigūnams pavyko išsklaidyti daugumą protestuotojų iš Lafayette'o parko kitapus gatvės nuo Baltųjų rūmų.

Protestuotojai H gatvės viduryje sukrovė krūvą kelio ženklų ir plastikinių užtvarų ir ją padegė. Kai kurie nuplėšė Amerikos vėliavą nuo netoliese esančio pastato ir įmetė ją į ugnį. Kiti į laužą mėtė nulaužytas medžių šakas.

Šiaurinėje parko pusėje esantis blokinis pastatas, kuriame įrengti tualetai ir tvarkytojų patalpos, taip pat buvo padegtas.

Už kelių kilometrų į šiaurę kitas protestas kilo Vašingtono šiaurės vakarinėje dalyje netoli ribos su Merilandu. Sostinės policijos departamentas nurodė, jog buvo įsilaužta į prekybos centrą „Target“, taip pat kitą parduotuvių centrą, kuriame įsikūręs kino teatras ir parduotuvės „Neiman Marcus“, „Saks Fifth Avenue Men“, „T. J. Maxx“.

Anot policijos, keli asmenys buvo sulaikyti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas