Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 06 14 /16:19

Nuskendusio migrantų laivo aukų skaičius išaugo iki 78

Prie Peloponeso pusiasalio Graikijos pietuose trečiadienį nuskendus laivui su dešimtimis migrantų, žuvo mažiausiai 78 žmonės, pranešė pakrančių apsaugos tarnyba, atnaujinusi aukų skaičių.
Asociatyvi nuotr.
Asociatyvi nuotr. / „Reuters“/„Scanpix“

Būgštaujama, kad aukų skaičius gali dar labiau išaugti.

Anksčiau buvo pranešta apie 59 žuvusiuosius, o per gelbėjimo operaciją tarptautiniuose vandenyse, kurią apsunkino stiprus vėjas, išgelbėta dar apie 100 žmonių.

Pakrančių apsauga anksčiau teigė, kad antradienio popietę laivą pastebėjo Europos agentūros „Frontex“ stebėjimo orlaivis, tačiau keleiviai atsisakė bet kokios pagalbos.

Vėliau ji pranešė, kad nė vienas laive buvęs asmuo nedėvėjo gelbėjimosi liemenės. Kol kas nepranešama, iš kokių šalių yra tie migrantai.

Pasak pareigūnų, migrantai greičiausiai išvyko iš Libijos ir keliavo į Italiją.

Išgelbėtieji nuvežti į Kalamatą, o keturi sunkios būklės žmonės sraigtasparniu buvo nugabenti į ligoninę.

Pakrančių apsauga teigė, kad antradienio popietę laivą pastebėjo Europos agentūros „Frontex“ stebėjimo orlaivis, tačiau keleiviai atsisakė bet kokios pagalbos.

Vėliau ji pranešė, kad nė vienas laive buvęs asmuo nedėvėjo gelbėjimosi liemenės. Kol kas nepranešama, iš kokių šalių yra tie migrantai.

Pasak pareigūnų, migrantai greičiausiai išvyko iš Libijos ir keliavo į Italiją.

Taip pat trečiadienį Graikijos uosto policija pranešė, kad prie Kretos pakrančių apsaugos patrulis išgelbėjo į nelaimę patekusį burlaivį su maždaug 80 migrantų ir nuvilko jį į uostą.

Graikija, Italija ir Ispanija jau seniai yra pagrindinės vietos, kuriose išsilaipina dešimtys tūkstančių žmonių, pasiekiančių Europą iš Afrikos ir Artimųjų Rytų.

Graikija taip pat susiduria su vis dažnesniais bandymais kirsti sieną iš Turkijos pietiniais maršrutais ties Kikladų salomis ir link Peloponeso pusiasalio, tikėdamasi išvengti patrulių šiaurinėje Egėjo jūros dalyje.

Gelbėjimo operacijos yra įprastas reiškinys, tačiau praėjusį mėnesį Graikijos vyriausybė patyrė tarptautinį spaudimą dėl vaizdo įrašų, kuriuose, kaip pranešama, matyti, kaip jėga apgręžiami jūroje dreifuojantys migrantai.

Graikija ir kitos Europos Sąjungos valstybės narės pietiniame ir pietrytiniame bloko pakraštyje teigia, kad joms nepagrįstai pavesta valdyti atvykstančių dokumentų neturinčių migrantų srautus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas