Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prie Lenkijos sienos telkiasi daugiau Baltarusijos karių

Lenkijos gynybos ministerija „Twitter“ paskyroje skelbia, kad vis daugiau Baltarusijos karinių pajėgų atvyksta į Kužnicos regioną Lenkijoje, kur migrantai įkūrė palapinių miestelį.
Migrantai Lenkijos pasienyje
Migrantai Lenkijos pasienyje / Tass/„Scanpix“ nuotr.

Nepriklausomas Baltarusijos žurnalistas Tadeuszas Giczanas savo „Twitter“ paskyroje spėja, kad atvykstantys kariai gali priklausyti 5-ajai Baltarusijos specialiųjų pajėgų brigadai.

5-oji desantininkų brigada – gerai parengti kariai, kurie, kaip dalijamasi „Telegram“ kanale, vykdydavo karinių dalinių šturmo treniruotes.

T.Giczanas savo paskyroje taip pat praneša, kad migrantų stovykloje šiandien vyksta statybos – Baltarusijos neteisėtas prezidentas Aliaksandras Lukašenka įsakė atvežti migrantams elektros generatorių, baltarusių kariai stato dideles palapines. Stovykloje infrastruktūrą migrantams kuria dideli būriai kareivių ir gaisrininkų.

Padėtis Baltarusijos ir Lenkijos pasienyje komplikavosi lapkričio 8 dieną, prie Lenkijos sienos iš Baltarusijos pusės susirinkus keliems tūkstančiams migrantų iš Vidurinių Rytų, norinčių patekti į ES. Skaičiuojama, kad šiuo metu pasienyje yra iki 4000 migrantų, migrantai įkūrė stovyklas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas