Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Prieš pat debatus su D.Trumpu J.Bidenas paviešino savo mokesčių deklaracijas

Demokratų kandidatas į JAV prezidentus Joe Bidenas likus vos keletui valandų iki pirmųjų jo ir Donaldo Trumpo debatų paviešino savo ir žmonos Jill Biden mokesčių deklaracijas, rašo „The Associated press“.
Joe Bidenas
Joe Bidenas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Bidenų deklaracijos rodo, kad pora 2019 metais sumokėjo beveik 300 tūkst. JAV dolerių federalinių mokesčių, įskaitant ir beveik 288 tūkst. JAV dolerių gyventojų pajamų mokesčio. Bidenai taip pat pranešė, kad jų apmokestinamos pajamos sudarė 944 737 JAV dolerius.

Joe Bidenas mokesčių deklaracijas prieš pat debatus paviešino praėjus vos porai dienų nuo skandalingo „The New York Times“ straipsnio, kuriame remiantis daugiau kaip 20 metų mokesčių deklaracijomis teigiama, kad prezidentas milijardierius Donaldas Trumpas 2016-aisiais, kai laimėjo prezidento rinkimus, sumokėjo tik 750 dolerių (645 eurus) federalinių pajamų mokesčių.

Tiek pat jis sumokėjo 2017-aisiais, o 10 iš 15 ankstesnių metų išvis nemokėdavo federalinio pajamų mokesčio, nes deklaruodavo praradęs daug daugiau pinigų nei uždirbęs.

J.Bidenas ir D.Trumpas antradienį Klyvlande (trečiadienio paryčiais Lietuvos laiku) susitiks pirmuosiuose prezidentiniuose debatuose, o D.Trumpo mokesčiai garantuotai taps viena iš temų, kurias jie aptars.

Prezidentas, „The New York Times“ straipsnį iškart pavadino „visiškai melagingomis, išgalvotomis naujienomis“, tačiau paviešinti savo deklaracijas pats taip pat atsisakė.

77 metų J.Bideno, buvusio senatorius iš Delavero, kuris aštuonerius metus dirbo B.Obamos viceprezidentu, bendražygė Kalifornijai atstovaujanti senatorė K.Harris, kurią J.Bidenas pasirinko savo kandidate į viceprezidentus, kartu su savo vyru Dougu Emhoffu, antradienį taip pat paviešino savo mokesčių deklaracijas.

Jie deklaravo sumokėję 1,05 mln. JAV dolerių gyventojų pajamų mokesčio, iš viso 1,19 mln. JAV dolerių federalinių mokesčių nuo 3,02 mln. JAV dolerių apmokestinamųjų pajamų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas