Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
2023 02 05

Ekspertai: J.Prigožino iškilimas Rusijoje gali būti naudingas pasauliui

Beveik prieš metus prasidėjus Rusijos invazijai į Ukrainą, privati karinė grupuotė „Wagner“ ir jos savininkas Jevgenijus Prigožinas neužleidžia informacinio eterio Rusijos kariuomenei ir savo vardu skelbia apie pergales Ukrainoje. Tačiau kokia šio ilgus metus slapčia nusikalstamą veiklą Rusijos lyderio Vladimiro Putino įpareigojimu vykdžiusio asmens vieta Rusijos politikos piramidėje šiandien? Su portalu 15min kalbėję ekspertai mano, jog J.Prigožinas gali turėtų planų pakeisti V.Putiną, tačiau to rezultatas būtų pilietinis karas Rusijoje.
J.Prigožinas, Rusijos lyderis Vladimiras Putinas ir Kremliaus atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas
Jevgenijus Prigožinas ir Rusijos lyderis Vladimiras Putinas / „Reuters“/„Scanpix“

Vos prieš kelias savaites samdinių grupuotės „Wagner“ savininkas ir vadovas Jevgenijus Prigožinas garsiai pranešė apie savo kontroliuojamų dalinių pergalę prieš Ukrainos ginkluotąsias pajėgas Soledare, mieste Rytų Ukrainoje, ir perimtą ten esančių druskos kasyklų kontrolę.

Tačiau pastaruoju metu J.Prigožino grupuotė vis dažniau susiduria su sunkumais. Iš mūšio lauko į Norvegiją dezertyravęs Andrejus Medvedevas mainais į politinį prieglobstį yra pasiryžęs atskleisti visas šios skandalingai pagarsėjusios grupuotės veiklos subtilybes fronto linijose. Ko gero, tai yra pirmasis atvejis, kai „Wagner“ grupuotės narys pabėgo į Vakarų šalį nuo beveik prieš metus pradėtos Rusijos invazijos prieš Ukrainą.

Nors iki tol vienas „Wagner“ samdinys dar prieš karą Ukrainoje pasidalino savo patirtimi kovojant organizacijos gretose Sirijoje ir vėliau paprašė prieglobsčio Prancūzijoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas