Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
02 09

Propagandos ekspertas dekonstravo V.Putino interviu: jis geba apversti realybę aukštyn kojom

Buvusio „Fox News“ žurnalisto Tuckerio Carlsono ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino interviu publikavimo laikas itin reikšmingas: artėja antrosios plataus masto Rusijos invazijos į Ukrainą metinės, ilgametis šalies prezidentas ruošiasi perrinkimui kovo mėnesio rinkimuose ir šiemet Rusija švenčia okupuoto Krymo pusiasalio „išvadavimo“ metines. Jeigu kas nors tikėjosi, kad šiame interviu V.Putinas pasakys ką nors naujo, apsigavo. Rusijos autoritarinis vadovas toliau plėtojo savo propagandos naratyvus ir tikisi rasti klausytojų.
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas
Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas / „AFP“/„Scanpix“

Nors prieš surengdamas interviu su V.Putinu žurnalistas T.Carlsonas aiškino, jog nori atskleisti ir kitą karo Ukrainoje pusę, nes Vakarai suinteresuoti klausytis tik Kyjivo, ekspertų vertinimu, šis pokalbis neturėjo nieko bendra su objektyvumu.

Pasak Karo tyrimų instituto (ISW), interviu buvo naudingas Kremliui, kuris pasinaudojo proga platesnei Vakarų auditorijai pristatyti seniai Kremliaus vykdomą informacinę operaciją, melagingai teigiančią, kad Rusija yra suinteresuota karą Ukrainoje užbaigti derybomis.

Tačiau penktadienį ryte publikuotas interviu tik parodė, kad Rusija nėra suinteresuota prasmingomis ar teisėtomis derybomis ir kad V.Putinas neatsisakė savo siekio sunaikinti Ukrainą kaip valstybę, pažymima naujausioje ataskaitoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas