Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti
08 19

Prorusiški portalai skleidžia melagienas, kad demokratai rengė sąmokslą nužudyti D.Trumpą

Prokremliškos interneto svetainės, apsimetančios JAV naujienų portalais, skleidžia niekuo nepagrįstus teiginius, kad demokratai rengė sąmokslą nužudyti Donaldą Trumpą, ir tai tėra vienas pavyzdys, kaip pasitelkus dirbtinį intelektą kuriami portalai skleidžia kurstančius melagingus teiginius rinkimų metais.
Donaldas Trumpas
Donaldas Trumpas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.

Dezinformacijos tyrėjai teigia, kad pastaraisiais mėnesiais išdygo šimtai netikrų žiniasklaidos priemonių, kurių skaičius net lenkia tikrų Amerikos leidinių interneto svetainių skaičių, o ši tendencija mažina pasitikėjimą tradicine žiniasklaida artėjant JAV prezidento rinkimams.

Šios netikros svetainės, kurių veiklą daugiausia įgalina pigūs ir plačiai prieinami dirbtinio intelekto įrankiai, skatina poliarizuojančių arba melagingų naratyvų plitimą. JAV pareigūnai įspėja, kad užsienio jėgos, tokios kaip Rusija ir Iranas, plečia pastangas kištis į lapkričio 5 dieną vyksiančius rinkimus.

Anksčiau šį mėnesį dešimčių nepriklausomus vietos naujienų tinklalapius imituojančių svetainių tinklas, priklausantis Johnui Markui Douganui, buvusiam JAV jūrų pėstininkui, kuris pabėgo į Rusiją, kai Floridoje jam buvo pateikti kaltinimai dėl turto prievartavimo ir pokalbių pasiklausymo, paskleidė melagingą teiginį, kad už liepą įvykdyto pasikėsinimo į D.Trumpą stovi Demokratų partija.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas