Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Protestų galia: Gardino valdžia įvykdė opozicijos reikalavimus

Šalia Lietuvos esantis Gardino miestas tapo pirmuoju dideliu Baltarusijos miestu, kurio valdžia įvykdė daugelį opozicijos reikalavimų, praneša newsru.com.
Baltarusija. Aštunta protestų diena
Baltarusija. Aštunta protestų diena / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Gardino miesto vykdomasis komitetas sutiko įvykdyti daugelį reikalavimų, kuriuos miesto valdžiai iškėlė Lietuvoje prieglobstį gavusios buvusios opozicijos kandidatės Sviatlanos Cichanouskajos štabo atstovai bei valstybinių įmonių profesinės sąjungos. Gardine po Prezidento rinkimų, kurių rezultatai laikomi suklastotais, jau dešimt dienų vyksta didžiulės protesto akcijos.

Gardinas tapo pirmuoju dideliu Baltarusijos miestu, kurio valdžia nusileido protestuotojų reikalavimams.

Gardino miesto vykdomojo komiteto svetainėj internete pranešama, kad Gardine sudaryta Visuomenės santarvės taryba, į kurią įeina pilietinės visuomenės atstovai, vietos valdžios ir teisėsaugos pareigūnai.

Valdžios pareigūnai taip pat leido rengti masinius renginius Lenino ir Tarybų aikštėse.

VIDEO: Sviatlana Cichanouskaja veiks kaip tautos lyderė, kad būtų suorganizuoti skaidrūs rinkimai

Taip pat pranešama, kad Gardino demokratinės visuomenės, profesinių sąjungų ir politinių partijų atstovams bus sudaryta galimybė išsakyti savo pozicijos televizijos „Gardinas Plius“ eteryje. Taip pat pranešama, kad tiriami visi piliečių pareiškimai dėl jų patirto smurto per ankstesnes protesto akcijas.

Gardino srities deputatų taryba taip pat oficialiai kreipėsi į prokuratūrą bei teismą prašydami objektyviai tirti protestų dalyviams iškeltas bylas, o Gardino Vidaus reikalų valdyba viešai atsiprašė visų sulaikytųjų.

Miesto įmonių vadovams uždrausta daryti spaudimą ar taikyti poveikio priemones streikuose dalyvaujantiems įmonių darbuotojams.

VIDEO: S.Cichanouskaja, savo vyro vardu, ragina visuomenę nesėdėti vietoje ir daryti viską, kas įmanoma

Buvusi opozicijos kandidatė į prezidentus S.Cichanouskaja anksčiau išplatino kreipimąsi, kuriame pakvietė šalies miestų vadovus pradėti dialogą su visuomene, paleisti visus sulaikytuosius, atšaukti iš gatvių OMON pareigūnus ir kariškius bei iškelti baudžiamąsias bylas tiems, kurie davė nusikalstamus įsakymus mušti ir šaudyti žmones.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi
Reklama
„Teleloto“ naujienos ne tik tarp vedėjų: nuo šiol laimės visi studijos žaidėjai
30 metų su ypatingais vaikais dirbanti mokytoja Irutė: neįsivaizduoju, kaip galime skirstyti vaikus