Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Protestuotojai Honkongo universiteto miestelyje sukėlė gaisrą, kad sulaikytų policiją

Demokratijos reikalaujantys demonstrantai apgultame Honkongo politechnikos universiteto miestelyje pirmadienį padegė pagrindinį įvažiavimą į jį, taip siekdami sutrukdyti įžengti policijai, kuri perspėjo, kad gali panaudoti tikrus šovinius, jei protestuotojai turės letalių ginklų.
Protestas Honkonge
Protestas Honkonge / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.
Temos: 2 Honkongas Protestas

Policijos perspėjimas, paskelbtas po to, kai vienam policininkui sekmadienį į koją pataikė strėlė, žymi tolesnę beveik pusę metų miestą krečiančios krizės eskalaciją.

Kinija ne kartą perspėjo, kad netoleruos protestų, ir didėja susirūpinimas, kad Pekinas galėtų tiesiogiai įsikišti norėdamas nutraukti intensyvėjantį smurtą.

Pirmadienį auštant pasigirdo keli garsūs sprogimai, o tada prie įvažiavimo į universiteto miestelį iškilo ugnies siena, pranešė naujienų agentūros AFP reporteriai. Atrodė, kad taip protestuotojai atrėmė policijos bandymą įžengti į miestelį.

Policija paskelbė, kad anksti pirmadienį vienoje protestų vietoje netoli universiteto miestelio panaudojo tris kovines kulkas, bet jos tikriausiai nieko nekliudė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas