Paskutinė akcijos diena! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Q Anon“ samokslų teorijų judėjimo pasekėjas apkaltintas dalyvavimu riaušėse JAV Kapitolijuje

„Q Anon“ samokslų teorijų judėjimo pasekėjas Jacobas Anthony Chansley'is, žinomas kaip Jake'as Angeli, apkaltintas dėl dalyvavimo riaušėse JAV Kapitolijuje. Šiuo metu jis suimtas dėl jam pateiktų kaltinimų, įskaitant smurtinį įsibrovimą ir nederamą elgesį, praneša BBC.
Jacobas Anthony Chansley'is
Jacobas Anthony Chansley'is / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Jacobas Anthony Chansley'is, save vadinantis „Q Anon“ šamanu, tariamai yra žmogus, nuotraukose iš JAV Kongreso rūmų įamžintas su išdažytu veidu, kailine kepure ir ragais.

J.A.Chansley kol kas nekomentavo jam pateiktų kaltinimų.

„Q Anon“ – sąmokslo teoretikų grupė, įsitikinusi, kad Donaldas Trumpas yra pasaulio gelbėtojas.

Policija taip pat sulaikė Floridos gyventoją. Manoma, kad tai jis įamžintas nuotraukoje nešantis Atstovų rūmų primininkės Nancy Pelosi tribūną iš Atstovų rūmų.

Anot Vašingtono gederalinio prokuroro išplatinto pranešimo, 36-erių Adamas Johnsonas sulaikytas dėl jam pateiktų kaltinimų, įskaitant vyriausybės nuosavybės vagystę ir smurtinį įsibrovimą.

Tarp suimtųjų yra Vakarų Virdžinijos teisininkas Derrickas Evansas. Jis tariamai įkėlė vaizdo įrašą, kruiame jis stovi prie pastato kartu su D.Trumpo pasekėjais ir vėliau įeina į Kapitolijų.

JIs buvo suimtas penktadienį ir taip pat yra kaltinamas smurtiniu įsibrovimu ir nederamu elgesiu Kapitolijaus teritorijoje, pranešė Teisingumo departamentas.

Daugiau nei tuzinas žmonių yra apkaltinti su smurtu Kapitolijuje susijusiomis veikomis. Tarp jų - Alabamos gyventojas, aptiktas su 11 Molotovo kokteilių šalia įvykio vietos.

D.Trumpo kadencija baigiasi už 11 dienų. Demokratai planuoja pirmadienį dėl jo vaidmens riaušėse pradėti apkaltos procesą.

Baltųjų rūmų atstovas sakė, kad apkalta likus tiek nedaug laiko iki D.Trumpo kadencijos pabaigos tik dar labiau suskaldys šalį.

JAV demokratai kaltina D.Trumpą riaušių, kuriose mirė penki žmonės, skatinimu.

FBI kreipėsi į visuomenę prašydama pagalbos patraukti užpuolikus atsakomybėn.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas