Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R.Kadyrovas prabilo apie atsistatydinimą iš Čečėnijos vadovo posto, jam gali būti ruošiamos naujos pareigos

Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas sako, kad jau yra senas ir jam atėjo laikas atsistatydinti iš savo posto. Jis pareiškė, kad jau „užsisėdėjo“ savo pareigose ir kad nusipelnė „neribotų atostogų ir ilgų atostogų“.
Ramzanas Kadyrovas
Ramzanas Kadyrovas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

„Jau 15 metų, kai aš vadovauju respublikai. Mes, kaukaziečiai, čečėnai turime posakį: kad ir koks gerbiamas ir ilgai lauktas būtų svečias, jei jis išvyksta laiku, tai būna dar maloniau. Todėl manau, kad ir mano laikas atėjo. Kol manęs neišvarė. Manau, kad jau esu senas. Kažkada buvau jaunas, nepatyręs. Ir dabar aš vis dar nepatyręs, bet mano jaunystė kažkur išėjo“, – video įraše, kurį paskelbė savo „Telegram“ kanale, kalbėjo R.Kadyrovas.

R.Kadyrovas taip pat pareiškė, kad jis sužinojo, jog „pasirodo, yra ilgiausiai savo poste dirbantis iš visų dabartinių Rusijos Federacijos regionų vadovų – pirmoje vietoje“, ir kad jis pats „pastebėjo, jog sėdėjo per ilgai ir kad nusipelnė neribotų ir ilgų atostogų“.

Pasak jo, jis jau pradėjo galvoti apie pasitraukimą iš Čečėnijos vadovo posto ir stengsis „pasitraukti laiku“. R.Kadyrovas išreiškė viltį, kad Čečėnijos gyventojai jį „palaikys ir supras“.

Kadangi R.Kadyrovui tėra 45 metai, prasidėjo spėlionės, ką gali reikšti tokie jo pareiškimai apie amžių ir planus pasitraukti iš Čečėnijos, kurios autoritariniu lyderiu jis yra, vadovo posto.

Kai kurių šaltinių teigimu, jam ruošiamas aukštas postas Rusijos saugumo bloke. Apie tai rašo Rusijos opozicijos leidinys „Meduza“. „R.Kadyrovas gali užimti aukštas pareigas Rosgvardijoje“, – tvirtina „Meduza“, remdamasi informuotu šaltiniu.

Šaltinis, artimas Vladimiro Putino administracijai, pareiškė, kad dabar šis žingsnis yra svarstomas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas