Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R.Kadyrovo specialiųjų pajėgų „Achmat“ vadas nori asmeniškai šaudyti karo tinklaraštininkus, kurie jį kritikuoja

Ramzano Kadyrovo specialiųjų pajėgų „Achmat“ vadas Apti Alaudinovas sako norįs asmeniškai šaudyti jį kritikuojančius „karo korespondentus“ ir nesirinkdamas žodžių juos iškoneveikė. „Ne toks gaidys kaip tu turėtų manęs ko nors klausti“, – piktinosi jis.
Apti Alaudinovas
Apti Alaudinovas / Stopkadras

Vėliau šis įrašas buvo pašalintas iš A.Alaudinovo kanalo.

Jis apkaltino „Telegram“ kanalą „Operacija Z“ paskelbus Italijos televizijos kanalo reportažą iš Sudžos Kursko srityje, kuriame matyti, kad Ukrainos pajėgos užtikrintai kontroliuoja vieno iš Rusijos regiono rajonų centrą.

Pranešime A.Alaudinovas buvo paragintas pasisakyti šiuo klausimu, nes prieš tai nuolat rengė reportažus apie rusų kontroliuojamą Sudžą.

„Ne toks gaidys kaip tu turėtų manęs ko nors klausti. Vakar padėjau iš Sudžos išvesti 73 žmones. Neturėčiau apie tai pranešti kažkokiems gaidžiams“, – atkirto jis.

Pasak A.Alaudinovo, „tokius stuobrius“ reikėtų mažų mažiausiai įkalinti, o daugiausia – sušaudyti. „Achmat“ specialiųjų pajėgų vadas patikino, kad jei tokį nuosprendį paskelbtų Rusijos teismas, jis su malonumu jį įvykdytų.

Rugpjūčio 8 d. A.Alaudinovas paaiškino, kodėl „Achmat“ specialiosios pajėgos nesugebėjo sustabdyti Ukrainos pajėgų invazijos į Kursko sritį jų dislokavimo vietoje. Pasak jo, Ukrainos kariškiai neva tiesiog apvažiavo ratu „kadyrovcų“ įtvirtinimus, neįsitraukdami į kovą su jais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas