Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

R.Sunakas Vašingtone susitinka su J.Bidenu aptarti technologijas ir Ukrainą

Britų ministras pirmininkas Rishi Sunakas vėlų antradienį išskrido į Vašingtoną, siekdamas, kad Jungtinė Karalystė imtųsi lyderės vaidmens dirbtinio intelekto reguliavimo srityje po pasirodžiusių perspėjimų apie šios technologijos keliamą egzistencinį pavojų.
Rishi Sunakas atvyko į Vašingtoną.
Rishi Sunakas atvyko į Vašingtoną. / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Ketvirtadienį R. Sunakas susitiks su Jungtinių Valstijų prezidentu Joe Bidenu aukščiausiojo lygio susitikime Baltuosiuose rūmuose ir pažadės neabejotiną paramą Ukrainai po to, kai Rusija buvo apkaltinta susprogdinusi didelę užtvanką, kad pristabdytų ilgai lauktą kontrpuolimą.

Bet koks tyčinis išpuolis prieš Kachovkos užtvanką būtų „didžiausias išpuolis prieš civilinę infrastruktūrą Ukrainoje nuo karo pradžios ir parodytų naujas Rusijos agresijos žemumas“, – žurnalistams lėktuve iš Londono sakė R.Sunakas.

Tačiau, nors JAV ir JK artėja dėl oro paramos Ukrainai ir griežto požiūrio į Kiniją, R.Sunakui su J.Bidenu sunkiau susitarti dėl JK svarbos po „Brexit“ kitose srityse.

Kad reikia koordinuoti veiksmus dirbtinio intelekto srityje, pabrėžė Dauningo gatvės darbo grupės patarėjas Mattas Cliffordas, kuris įspėjo, kad tikimybė, jog greitai besimokančios sistemos per dvejus metus sunaikins žmoniją, nėra lygi nuliui.

Interviu televizijai „TalkTV“ jis sakė, kad pasauliui reikia „reguliuoti juos pasauliniu mastu, nes, manau, nepakanka reguliuoti juos nacionaliniu lygmeniu“.

Anot šaltinių, R.Sunakas nori, kad būsimoji pasaulinė dirbtinio intelekto reguliavimo institucija būtų įsikūrusi Londone, nes JK turi reikiamą kompetenciją ir didelį technologijų sektorių.

Tačiau ji siekia įveikti sunkumus JAV tiesiogiai derantis su Europos Sąjunga dėl dirbtinio intelekto reguliavimo ir remiantis praėjusį mėnesį Japonijoje Didžiojo septyneto (G-7) lyderių, įskaitant R.Sunaką, prisiimtu įsipareigojimu.

Prieš ketvirtadienio aukščiausiojo lygio susitikimą su JAV verslo lyderiais susitinkantis R. Sunakas nebesitiki, kad su J.Bideno administracija artimiausiu metu pavyks sudaryti prekybos po „Brexit“ susitarimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas