Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rado priežastį, kodėl negalima bausti R.Kadyrovo sūnaus už smurtą

Trečiadienį paaiškėjo, kad Grozno policijos pareigūnai buvo susidomėję Ramzano Kadyrovo sūnumi dėl žiauraus studento Nikitos Žuravelio sumušimo.
R.Kadyrovo sūnus spardo Korano degintoją
R.Kadyrovo sūnus spardo Korano degintoją

Policija baigė Čečėnijos lyderio penkiolikmečio sūnaus Adamo Kadyrovo veiksmų teisėtumo tyrimą. R.Kadyrovo sūnus įsivėlė į skandalą dėl studento, atliekančio bausmę tardymo izoliatoriuje, sumušimo, kai vaizdo medžiagą apie tai išplatino pats Čečėnijos vadovas.

Birželio mėn. studentas buvo įkalintas dėl kaltinimų sudeginus Koraną. Kanalas „Baza“ pranešė, kad R.Kadyrovo įpėdinio atžvilgiu Grozno policija atliko tyrimą. Tačiau toks patikrinimas, kaip ir reikėjo tikėtis, baigėsi „išteisinimu“ penkiolikmečiui Adamui. Jis negali būti patrauktas baudžiamojon atsakomybėn dėl „jauno amžiaus“, teigia Rusijos žiniasklaida.

„Vidaus reikalų ministerija atsisakė iškelti baudžiamąją bylą. Esmė ta, kad Adamas Kadyrovas yra penkiolikmetis, t. y. jis nėra sulaukęs amžiaus, nuo kurio galima baudžiamoji atsakomybė: pagal įstatymus už tokius nusikaltimus atsako asmenys, sulaukę šešiolikos metų“, – rašo „Baza“.

VIDEO: R.Kadyrovo sūnus spardo Korano degintoją

R.Kadyrovas buvo paskelbęs video, kaip jo sūnus spardo kitą vyrą

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ramzanas Kadyrovas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Ramzanas Kadyrovas

15min primena, kad Čečėnijos vadovas Ramzanas Kadyrovas rugsėjo pabaigoje savo „Telegram“ kanale paskelbė vaizdo įrašą, kaip jo sūnus Adamas Kadyrovas spardo studentą.

„Man nepatinka užuominos. Visada geriau dėti galutinį tašką – teisingą ir sąžiningą. Internete vis dar ginčijamasi dėl to, kad Adamas Kadyrovas sumušė šventojo Korano degintoją Nikitą Žuravelį. <...> Jis jį sumušė ir pasielgė teisingai. Be to, manau, kad kiekvienas, kuris kėsinasi į bet kokį Šventąjį Raštą, taip pat ir demonstratyviai jį sudegindamas, įžeidęs dešimtis milijonų mūsų didelės šalies piliečių, turi būti griežtai nubaustas“, – pranešime cituojamas Ramzanas Kadyrovas.

„Neperdedant, taip, aš didžiuojuosi Adamo poelgiu. Jis visada pasižymėjo noru augti ne tarp bendraamžių, o tarp vyresniųjų, taip ugdydamas suaugusiųjų garbės, orumo ir savo religijos gynimo idealus. Gerbiu jo pasirinkimą“, – cituojamas R.Kadyrovas, teisinantis savo smurtaujantį sūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas