Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Reuters“: dėl klaidos Pentagono matematikoje Kyjivas sulauks daug didesnės paramos

Pentagonas aptiko, kad dėl išlaidų, skirtų šaudmenims, raketoms ir kitai karinei įrangai siųsti į Ukrainą, skaičiavimų klaidos Kyjivas papildomai sulauks paramos už 2 mlrd. dolerių, skelbia naujienų agentūra „Reuters“.
Karas Ukrainoje
Karas Ukrainoje / Ukrainos ginkluotųjų pajėgų generalinis štabas/ „Telegram“

„Apskritai, dėl neteisingo įvertinimo paaiškėjo, kad Amerikos pagalbos biudžetas padidėjo iki 8,2 mlrd. dolerių“, – teigiama JAV vyriausybės pranešime. Jame buvo paaiškinta, kad Pentagonas „susidūrė su sunkumais tiksliai įvertindamas ginkluotųjų pajėgų gynybos prekes dėl neaiškių apibrėžimų apskaitos ataskaitose“.

Dėl to Ukrainai gali būti išsiųsta ginklų už papildomus 2 mlrd. dolerių, kad būtų padengta Joe Bideno administracijos patvirtinta pagalbos suma.

Su panašia situacija Pentagono komanda susidūrė ir 2023 m. Tuomet paaiškinta, kad dėl klaidos į Kyjivą papildomai buvo išsiųsta ginklų už kelis milijardus dolerių.

Vyriausybės atskaitomybės biuro atstovai paaiškino, kad neaiškus vertės apibrėžimas Užsienio pagalbos įstatyme ir konkrečių vertinimo gairių, skirtų Prezidento nurašymo institucijai, nebuvimas lėmė klaidas dėl karinės pagalbos skaičiavimų.

Viename tarnybos ataskaitoje paminėtame pavyzdyje 10 transporto priemonių buvo įvertintos 7,05 mln. dolerių suma, kai patvirtinamieji dokumentai parodė, kad jų grynoji buhalterinė vertė turėjo būti nulinė.

Atskaitomybės biuras rekomendavo Kongresui patikslinti vertės apibrėžimą gynybos straipsnių kontekste, vadovaujantis Prezidento nurašymo institucija.

Ukraina taip pat gaus JAV dotaciją socialinėms pašalpoms ir atlyginimams. Pasak šalies ministro pirmininko Denyso Šmyhalio, per Pasaulio banko struktūras bus perduotos lėšos, kurių suma sieks 3,9 mlrd. dolerių. Premjeras patikslino, kad šie pinigai bus skirti gelbėtojų, mokytojų, medikų atlyginimams, taip pat socialinės paramos programoms.

Birželio 25 d. JAV skyrė Ukrainai naują karinės pagalbos paketą, kurio vertė – 150 mln.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?
Reklama
Daugiau Pliusų sporto entuziastams:„Gym+“ vėl plečiasi