Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Režisierius O.Sencovas kaunasi Zaporižios srityje: gavo aukštesnį laipsnį

Garsiam ukrainiečių kino režisieriui ir buvusiam Kremliaus politiniam kaliniui Olehui Sencovui suteiktas jaunesniojo leitenanto laipsnis.
Olehas Sencovas
Olehas Sencovas / Nuotr. iš O.Sencovo „Facebook“ profilio

Apie tai savo „Facebook“ paskyroje pranešė pats O.Sencovas:

„Antpečiai mane pasivijo Zaporižios kryptimi, kur mano dalinys sunkiai kovoja jau šeštą dieną. Mums nelengva, bet mes atliksime savo darbą. Turiu garbės!“

Sprendžiant iš įsakymo nuotraukos, ankstesnis O.Sencovo laipsnis buvo „jaunesnysis seržantas“. Įsakymas dėl jo paaukštinimo buvo išleistas birželio 5 d.

Simferopolyje gimęs O.Sencovas nepripažino 2014 m. Rusijos įvykdytos Krymo aneksijos – jis aktyviai įsitraukė į „Euromaidano“ judėjimą Ukrainoje, taip pat padėjo pristatyti maistą ir kitus produktus Ukrainos kariams, kurie buvo užblokuoti Kryme pirmosiomis Rusijos operacijos dienomis.

20 metų kalėti Rusijoje už tariamą teroro aktų organizavimą nuteisto O.Sencovo teismo procesą „Amnesty International“ apibūdino kaip „nesąžiningą bylą, kurią nagrinėjo karinis teismas“.

2018 m. gegužę kalėjime O.Sencovas pradėjo bado streiką. Dėl kritinės sveikatos būklės jis gydytas reanimacijoje. Galiausiai tų pačių metų spalį badavimą nutraukė, kad išvengtų prievartinio maitinimo. Galiausiai jis 2019 m. buvo iškeistas į Rusijos karo belaisvius ir grįžo į Ukrainą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas