Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

„Rheinmetall“ sudarė rėmimo sutartį su Dortmundo „Borussia“

Vokietijos gynybos pramonės milžinė „Rheinmetall“ trečiadienį pranešė, kad susitarė dėl rėmimo sutarties su Dortmundo „Borussia“, Bundeslygos futbolo klubui ruošiantis Čempionų lygos finalui.
IMAGO/Guido Schiefer / IMAGO/Guido Schiefer
IMAGO/Guido Schiefer / IMAGO/Guido Schiefer

„Rheinmetall“ pareiškime teigiama, kad pagal trejus metus galiosiančią sutartį jai priklauso reklaminė erdvė namų stadione ir spaudos konferencijų vietose. 

Grupė teigė, kad „Rheinmetall“ logotipas bus matomas jau prieš šeštadienį vyksiančias Čempionų lygos finalo rungtynes Vemblio stadione Londone, kur Dortmundo „Borussia“ susitiks su Madrido „Real“.

„Rheinmetall“ ir Dortmundo „Borussia“ turi „panašius siekius, požiūrį ir šaknis“, pareiškime sakė „Rheinmetall“ vadovas Arminas Pappergeris (Arminas Papergeris). 

Jis pridūrė, kad partneriai atsidavę „meistriškumo ir tarptautinės sėkmės siekiui“.

Didžiausios Vokietijos karinės įrangos gamintojos gaminių paklausa išaugo nuo Rusijos invazijos į Ukrainą pradžios.

Kilus plataus masto karui, Europos šalys, reaguodamos į padidėjusią Rusijos grėsmę, skiria daugiau lėšų gynybai.

Požiūris itin smarkiai pakito Vokietijoje, kur vyriausybė atsisakė ankstesnės atsargios pozicijos ir smarkiai padidino karines išlaidas.

„Saugumas ir gynyba yra pagrindiniai mūsų demokratijos kertiniai akmenys [...] Ypač šiandien, kai kasdien matome, kaip Europoje reikia ginti laisvę“, –pareiškime sakė Dortmundo „Borussia“ vadovas Hansas-Joachimas Watzke (Hansas Joachimas Vackė). 

„Turėtume susitaikyti su šia nauja realybe“, – teigė H. J. Watzke ir pridūrė, kad klubas „sąmoningai siekia užmegzti dialogą“ šiuo klausimu.

Anot Vokietijos finansų dienraščio „Handelsblatt“, sprendimas sudaryti rėmimo sutartį su „Rheinmetall“, kurios metinė vertė siekia kelis milijonus eurų, futbolo klube buvo karštai aptarinėjamas.

Komandos pareigūnai žinojo apie galimą riziką, susijusią su susitarimo su ginklų gamintoja pasirašymu, teigė leidinys.

Tačiau Rusijos invazija privertė daugelį vokiečių iš naujo įvertinti savo požiūrį į gynybą ir Rusiją, taip pat ir sporto pasaulyje. 

Dortmundo „Borussia“ konkurentas futbolo klubas „Schalke“, kuris šiuo metu žaidžia antrajame pagal pajėgumą Vokietijos futbolo divizione, atsisakė rėmimo sutarties su Rusijos valstybine energetikos įmone „Gazprom“ 2022 metais prasidėjus karui.

Nuo žaidėjų marškinėlių dingo „Gazprom“ logotipai, taip pat atsistatydino dujų milžinės atstovas „Schalke“ stebėtojų taryboje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas
Reklama
Skrydžio režimu: atviras „Gurtam“ vadovo interviu su Benediktu Vanagu
Reklama
Kokias tvoras ir kodėl šiemet renkasi namų savininkai?