Geriausias metų pasiūlymas! Prenumerata vos nuo 0,49 Eur/mėn.
Išbandyti

Rinkimai Prancūzijoje: Marine Le Pen įgauna pagreitį, E.Macronas nerimauja

Emmanuelis Macronas pagaliau pabudo. Praėjusį savaitgalį Prancūzijos prezidentas įžengė į didžiulę tamsoje paskendusią areną, apšviestą tik prožektoriais ir švytinčiomis lazdelėmis. Kupolu dengtame stadione Paryžiaus priemiestyje jis stojo priešais 30 tūkst. žmonių minią.
E.Macronas Kijeve
E.Macronas Kyjive / Tass/„Scanpix“ nuotr.

Tai buvo labai gerai surepetuotas pasirodymas – pirmasis jo kampanijos susitikimas su rinkėjais prieš rinkimus, iki kurių dabar liko mažiau nei savaitė – savo atmosfera kiek primenantis roko koncertą. Tačiau E.Macronas atėjo skambinti pavojaus signalu.

„Nemanykite, kad viskas nuspręsta, kad viskas bus gerai“, – sakė jis miniai, pavėluotai pripažindamas, kad prezidento rinkimai, kurie atrodė beveik neabejotinai sugrąžinsiantys jį į valdžią, staiga tapo nestabilūs.

Bandymas diplomatinėmis priemonėmis užbaigti karą Ukrainoje taip užėmė E.Macroną, kad tik likus visai mažai laiko iki rinkimų jis staiga susivokė, jog Prancūziją gali užvaldyti prieš imigrantus nusiteikę dešinieji, taip pat propaguojantys Maskvai palankią politiką ir skepticizmą NATO atžvilgiu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Trijų s galia – ne tik naujam „aš“, bet ir sveikoms akims!
Reklama
Televiziniai „Oskarai“ – išdalinti, o šiuos „Emmy“ laimėtojus galite pamatyti per TELIA PLAY
Progimnazijos direktorė D. Mažvylienė: darbas su ypatingais vaikais yra atradimai mums visiems
Reklama
Kodėl namui šildyti renkasi šilumos siurblį oras–vanduo: specialisto atsakymas